Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αστυνομικά θρίλερ: 5 προτάσεις για να ανακαλύψεις τον ντετέκτιβ που κρύβεις μέσα σου αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστυνομικές σειρές αποτελούν ένα είδος με πολλούς φαν σε όλο τον κόσμο, χάρη στην συναρπαστική πλοκή τους, την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων τους και τις δύο οπτικές που προσφέρουν συνήθως ανάμεσα στον κόσμο της εγκληματικότητας και του νόμου. Το έντονο μυστήριο, το δράμα και κάποιες φορές το dark χιούμορ, δημιουργούν ένα rollercoaster συναισθημάτων που σε κρατούν καθηλωμένο στον καναπέ.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βυθιστείς σε ένα καλό αστυνομικό θρίλερ αυτό το Σαββατοκύριακο; Και για να μην χάσεις χρόνο ψάχνοντας από το μηδέν, σου έχουμε έτοιμη λίστα με 5 μοναδικές επιλογές που είναι διαθέσιμες στην COSMOTE TV και υπόσχονται να σε κρατήσουν σε εγρήγορση! Θα καταφέρεις να λύσεις τις υποθέσεις πριν το τελευταίο επεισόδιο;

Ο Jeremy Renner έχει τον έλεγχο στο «Mayor of Kingstown»

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Paramount+, διά χειρός Taylor Sheridan (Yellowstone Universe, Sicario, Hell or High Water) και Hugh Dillon. Το Kingstown είναι μια πόλη βουτηγμένη στη διαφθορά, όπου η μόνη κερδοφόρα βιομηχανία που έχει απομείνει είναι οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και ιδιωτικές φυλακές. Τον έλεγχο της περιοχής έχει ο Mike McLusky, τον οποίο ενσαρκώνει ο Jeremy Renner (Hawkeye, The Avengers) και η οικογένειά του. Όλοι μαζί, λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε εγκληματίες, φυλακές, αστυνομία και πολιτικούς. Θίγοντας θέματα όπως ο ρατσισμός, η διαφθορά και η ανισότητα, το «Mayor of Kingston» προσφέρει μία σκληρή ματιά της πραγματικότητας.

Ο Jeremy Renner έχει στο πλευρό του τη βραβευμένη με 2 Oscars Dianne Wiest και τον Aidan Gillen (Game of Thrones). Και επειδή το suspense της πλοκής είναι τέτοιο που το binge-watching φαντάζει μονόδρομος, σημείωσε ότι ολόκληρος ο 1 και 2 κύκλος θα είναι διαθέσιμοι στην on demand υπηρεσία της COSMOTE TV (από 1/6 και 2/6 αντίστοιχα), ενώ τη Δευτέρα 3/6 θα κάνει πρεμιέρα και το 1 επεισόδιο του 3 κύκλου.

Η σκοτεινή πλευρά του Λίβερπουλ αποκαλύπτεται στο «The Responder»

Σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του – μέχρι στιγμής – ο βραβευμένος με Emmy, Martin Freeman (Sherlock, The Hobbit, Fargo), υποδύεται τον Chris Carson, έναν αστυνομικό που καλύπτει τη νυχτερινή βάρδια. Οι αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει δοκιμάζουν τις ψυχικές του αντοχές, αλλά και την ηθική του. Φυσικά, όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην προσωπική του ζωή, με τη γυναίκα του να μετακομίζει στο Λονδίνο μαζί με την κόρη τους. Στον 2 κύκλο της σειράς, (που έκανε πρεμιέρα στις 6/5 στην COSMOTE TV), ο Chris και η πρώην συνεργάτης του, Rachel, προσπαθούν να βάλουν τη ζωή τους σε τάξη. Καθώς οι δύο τους βυθίζονται στον κόσμο του εγκλήματος, θα πρέπει να βασιστούν ο ένας στον άλλο για να σωθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά είναι εμπνευσμένη από τις πραγματικές εμπειρίες του πρώην αστυνομικού και συγγραφέα Tony Schumacher.

«Vigil»: Μυστηριώδη εγκλήματα σε ναυτικό και αεροπορία

Σε αυτό το ευφυές αστυνομικό δράμα του BBC, δυο ντετέκτιβ της Σκωτίας καλούνται να διεισδύσουν στους κλειστούς και συχνά εχθρικούς κόλπους των ενόπλων δυνάμεων, για να ρίξουν φως σε μυστηριώδη εγκλήματα. Στον 1 κύκλο, η εξαφάνιση ενός σκωτσέζικου αλιευτικού πλοίου και ένας ύποπτος θάνατος στο υποβρύχιο HMS Vigil, φέρνει την αστυνομία σε σύγκρουση με το ναυτικό και τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο 2 κύκλος απομακρύνεται από τα βάθη της θάλασσας και στρέφεται στον ουρανό. Οι ντετέκτιβ Amy Silva (Suranne Jones – Doctor Foster) και Kirsten Longacre (Rose Leslie – Game of Thrones) εισβάλλουν στους κύκλους της αεροπορίας, για να εξιχνιάσουν μια σειρά θανάτων, αντιμετωπίζοντας μεγάλους κινδύνους. Σίγουρα θα κολλήσεις με το γρήγορο ρυθμό αυτής της σειράς, που επάξια έχει κερδίσει Emmy.

Το «Blackshore» είναι το Ιρλανδικό noir που θα σε μαγνητίσει

Όταν η ντετέκτιβ Fia Lucey (Lisa Dwan) βρίσκεται αντιμέτωπη με πειθαρχικές διώξεις για επίθεση εις βάρος ενός βίαιου εγκληματία, αναγκάζεται να επιστρέψει στη γενέτειρά της, το Blackwater. Εκεί, ερευνά την εξαφάνιση της Roisin Hurley, μιας ξενοδόχου και παιδικής της φίλης, φέρνοντας στην επιφάνεια πολλά μυστικά από το παρελθόν. Καθώς ανακαλύπτει όλο και περισσότερα στοιχεία, αναρωτιέται ποιος προστατεύει πρόσωπα και καταστάσεις και ποιος κρύβει τρομακτικές αλήθειες.

Μυστικά και διαφθορά στο «White Lies»

Τα γεγονότα της σειράς διαδραματίζονται σε μια πλούσια γειτονιά του Cape Town, όπου η γραφική ομορφιά της πόλης καμουφλάρει το άσχημο παρελθόν της. Εκεί βρίσκεται η δημοσιογράφος Edie Hansen (Natalie Dormer – Game of Thrones, The Tudors), η οποία μετά τη δολοφονία του αδελφού της, με βασικούς υπόπτους τα παιδιά του, βυθίζεται στο χάος. Τότε η Edie ξεκινά να ερευνά την υπόθεση και έρχεται σε αντιπαράθεση με τον βετεράνο ντετέκτιβ Forty Bell. Σα να μην έφτανε αυτό, αντιμετωπίζει ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αλλά και τον μυστικοπαθή κόσμο των πλουσίων κατοίκων της περιοχής. Με συναρπαστική πλοκή και απροσδόκητα plot twists, το «White Lies» θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου μέχρι το τέλος.

Ξεκίνα, λοιπόν, να λύνεις υποθέσεις και ετοιμάσου να ξυπνήσεις τον ντετέκτιβ που κρύβεις μέσα σου! Κι αν οι προτάσεις μας σου άνοιξαν την όρεξη, αξιοποίησε το αστυνομικό σου δαιμόνιο και εξερεύνησε τον εκτενή κατάλογο της on demand υπηρεσίας της COSMOTE TV για να εντοπίσεις την επόμενή σου υπόθεση.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή