Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΑXIA για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα τιμή-στόχος στα 24,80 ευρώ ανά μετοχή

Η τεράστια επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την απόκτηση προς εκμετάλλευση της Αττικής Οδού, αλλά και της Εγνατίας Οδού, έχει θετικό αντίχτυπο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η ΑΧΙΑ περιλαμβάνει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις κορυφαίες επιλογές της, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς και για τον λόγο αυτό δίνει νέα υψηλότερη τιμή-στόχο, αυξάνοντάς της στα 24,8 ευρώ/μετοχή (από 21,20 ευρώ/μετοχή) καθώς πλέον συμπεριλαμβάνει στην αποτίμηση της και την παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Η μετοχή είναι πάνω 9,7% από την αρχή του έτους, σε παρόμοια επίπεδα με τον Γενικό Δείκτη. Η χρηματιστηριακή σημειώνει την αύξηση της μόχλευσης του ομίλου, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων για Αττική Οδό και Εγνατία Οδό εντός του 2024, αλλά θεωρεί πως τα τρέχοντα επίπεδα δεν αντικατοπτρίζουν τη μεγάλη υπολειπόμενη διάρκεια ζωής των assets της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τις αυξανόμενες και χαμηλού ρίσκου χρηματοροές και τις διαφοροποιημένες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ΑΧΙΑ «οι πολλαπλασιαστές αποτίμησης για τον όμιλο πρέπει να είναι πιο κοντά σε εταιρείες παραχωρήσεων με μεγάλη διάρκεια ζωής (παράδειγμα Ferrovial όπου κάνει trade 25x EV/EBITDA και >40x P/E). Η άσκηση αποτίμησης Sum-of-the-parts για κάθε ένα από τα assets ξεχωριστά, περιλαμβάνοντας και την Αττική Οδό πλέον καταλήγει σε τιμή στόχο 24,8 ευρώ/μετοχή».

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις, το adj.EBITDA για το 2023 αναμένεται στα 525 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 20% έναντι του 2022 σε συνέχεια της ομαλοποίησης των συνθηκών στην αγορά ενέργειας, ενώ για το 2024 μετά την ενοποίηση της Εγνατίας Οδού και της Αττικής Οδού (και τα δύο για μικρό μέρος του έτους) το adj.EBITDA αναμένεται να αυξηθεί κατά 22% στα 641 εκατ. ευρώ. Συνολικά αναμένεται 2023-2028 adj.EBITDA CAGR 17,6% και EPS CAGR 19% καθώς τα νέα έργα μπαίνουν σε εμπορική λειτουργία.

Τέλος για το 2023 αναμένει μέρισμα 0,31 ευρώ/μετοχή που σταδιακά θα φτάσει στα 0,70 ευρώ/μετοχή το 2028.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή