Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μπ. Μενέντεζ: Νέες κατηγορίες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης σε υπόθεση δωροδοκίας

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα κατηγορία, ότι ο ίδιος και η σύζυγός του συνωμότησαν για να παρεμποδίσουν τη Δικαιοσύνη σε υπόθεση δωροδοκίας που εκκρεμεί εναντίον τους.

Το συμπληρωματικό κατηγορητήριο κατά του Μενέντεζ και της συζύγου του, Ναντίν, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ομοσπονδιακών κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο άλλοτε πανίσχυρος επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σε 18.

Το νέο κατηγορητήριο έρχεται λίγες ημέρες αφότου ένας από τους συγκατηγορούμενους του Μενέντεζ στην υπόθεση, ο επιχειρηματίας Jose Uribe από το Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε ένοχος και συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα.

Το έγγραφο αναφέρεται σε μια συνάντηση που είχε η Ναντίν Μενέντεζ με τον Ουρίμπε το 2022, αφού οι ομοσπονδιακοί ερευνητές είχαν εκδώσει κλήσεις που ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές σχετικά για ένα πολυτελές αυτοκίνητο γι′ αυτήν, το οποίο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, αποτελούσε μέρος του σχεδίου δωροδοκίας. Η Ναντίν Μενέντεζ ρώτησε τον Ουρίμπε τι θα απαντούσε σε ερευνητές και εκείνος είπε ότι θα τους έλεγε ότι επρόκειτο για δάνειο, αναφέρει η κατάθεση. Εκείνη του αποκρίθκε ότι αυτό ”ακούγεται καλό”, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο γερουσιαστής έβαλε πρώτα τον δικηγόρο του να πει στους ερευνητές ότι δεν γνώριζε για τις πληρωμές αυτοκινήτων ή υποθηκών από έναν άλλο επιχειρηματία που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ήταν επίσης μέρος του σχεδίου δωροδοκίας. Αργότερα έβαλε τον δικηγόρο του να πει στους ανακριτές ότι είχε ανακαλύψει ότι επρόκειτο για δάνεια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ ”γνώριζε πολύ καλά” ότι ”δεν ήταν δάνεια, αλλά πληρωμές δωροδοκίας”.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή