Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Χανιά: Κοντά σε κατοικημένες περιοχές οι φλόγες στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου (Βίντεο)

Πολύ δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 29/2 στο δήμο Καντάνου- Σελίνου, στα Χανιά.

Η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα στα χωριά Τεμένια και Βαμβακάδες και επεκτάθηκε σε έκταση κυρίως με δασική και χορτολιβαδική βλάστηση.

Η κατάσβεση της φωτιάς ξεκίνησε με 2 οχήματα από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καντάνου και ακόμη ένα από την Κίσαμο να επιχειρούν. Ωστόσο, η επιχείρηση εξελίχθηκε δυσκολότερη από το προβλεπόμενο, οπότε και οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με Πυροσβεστικά οχήματα από Χανιά, Βρύσες και Καμπανό.

Στην περιοχή, που έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι έντασης μέχρι και 10 μποφόρ, με τους πυροσβέστες να δίνουν αδιάκοπα τη μάχη.

Συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Μέχρι αργά τη νύχτα, η φωτιά δεν είχε τεθεί σε έλεγχο ενώ οι δυνάμεις εξακολουθούσαν να επιχειρούν στην περιοχή δίνοντας σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Όμως ακόμη και αν καταφέρουν να θέσουν την πυρκαγιά υπο έλεγχο η «μάχη» θα είναι ολονύκτια λόγω των αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά κατακαίει καλλιεργημένες εκτάσεις, ενώ βρίσκεται σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τα Πλεμενιανά.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που κοινοποίησε ο αντιδήμαρχος Καντάνου Σελίνου Αντώνης Καστρινάκης και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βουτά που δείχνουν την ένταση των ανέμων και τους Πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να περιορίσουν τη φωτιά.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή