Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δολοφονία 54χρονου στο Ψυχικό: Τα πρώτα δεδομένα και συμπεράσματα

Ύστερα από τη διερεύνηση στους 20 κάλυκες και τις βολίδες, που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος και στη σορό του θύματος, τα στελέχη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ενημέρωσαν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε δύο πιστόλια, κάτι που δεν ήταν κατανοητό κατά την ανάλυση του βίντεο, στο οποίο έχει απαθανατιστεί η στιγμή της εκτέλεσης, γιατί ο δολοφόνος αφού πυροβολεί δεκαέξι φορές, βάζει το χέρι στο τσαντάκι μέσης, μεσολαβούν κάποια δευτερόλεπτα και στη συνέχεια βγάζει και πάλι το δεξί χέρι με δεύτερο πιστόλι και πυροβολεί άλλες τέσσερις φορές.

Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ του εκτελεστή. Η ψυχραιμία του και η αποφασιστικότητά του, τούς δείχνει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν πυροβολεί για να σκοτώσει για πρώτη φορά, αλλά το αντίθετο.

Πιο πιθανό είναι να έχουν να κάνουν με ένα άτομο, που αναλαμβάνει συχνά συμβόλαια θανάτου. Χρησιμοποίησε δύο πιστόλια όχι για λόγους ταχύτητας, αλλά κυρίως για να αποφύγει το ενδεχόμενο το ένα να μπλοκάρει και να μην μπορέσει να ολοκληρώσει την «αποστολή» του. Πήγε μόνος στο Νέο Ψυχικό, επειδή ο «στόχος» του δεν ανήκε στον υπόκοσμο, δεν ήταν παραβατικός, δεν οπλοφορούσε και συνεπώς δεν υπήρχε ο κίνδυνος να αντιδράσει.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα δεδομένα, που θα προκύψουν από τη διερεύνηση τού κινητού τηλεφώνου του θύματος. Στη συσκευή αυτή ευελπιστούν ότι θα εντοπίσουν κάποια μηνύματα ή κλήσεις, που συνδυαστικά με καταθέσεις θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση τής υπόθεσης.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή