Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Δεύτερη στον κόσμο η Πλατανιώτη στο ελεύθερο πρόγραμμα

Πριν δυο χρόνια στη Βουδαπέστη έκανε…σεφτέ ανεβαίνοντας δυο φορές στο βάθρο, επιστρέφοντας στην πατρίδα με δυο χάλκινα μετάλλια. Ήρθε στη Ντόχα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2024 πλέον με προφανή στόχο να μεγαλώσει την τροπαιοθήκη της και παράλληλα τη γενικότερη συγκομιδή για τη Καλλιτεχνική Κολύμβηση.

Στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο τα σάρωσε όλα και ντύθηκε στο χρυσάφι. Πριν λίγο με το μουσική του ΖΟΡΜΠΑ και το αιώνιο συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο. Πάλι με δυο μετάλλια θα επιτρέψει αλλά κυριολεκτικά και μεταφορικά, πολύ πιο βαριά…

Αγωνίστηκε προ τελευταία καθώς ήταν δεύτερη στα προκριματικά πίσω από την Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία). Πριν την Ευαγγελία αγωνίστηκε η Ζακλίν Σιμονό (Καναδάς) που ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη καθώς βαθμολογήθηκε με 264, 8207. Η Πλατανιώτη τα έδωσε όλα, και συγκέντρωσε 253.2833 βαθμούς (253.7353 βαθμούς είχε στον προκριματικό. Ήταν στο βάθρο, σίγουρη δεύτερη, απέμενε η Αλεξανδρή. Οι κριτές της έδωσαν μόλις 222,8938, κατρακύλησε στην έκτη θέση και ξέσπασε σε λυγμούς…Τρίτη ήταν η Βασιλίνα Χαντόσκα με 245,1042.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή