Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Kλιματική κρίση: Ηλεκτρική ενέργεια από τη θερμότητα της Γης δίνει βιώσιμη λύση

Μια μέθοδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καθαρό και βιώσιμο τρόπο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχει προχωρήσει αθόρυβα και την Τρίτη έφτασε σε ένα ορόσημο.

Μια εταιρεία κοινής ωφέλειας στην Καλιφόρνια υποστηρίζει τη μεγαλύτερη νέα ανάπτυξη γεωθερμικής ενέργειας στις ΗΠΑ – 400 μεγαβάτ καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας από τη θερμότητα της Γης – αρκετή για τις ανάγκες περίπου 400.000 νοικοκυριών.

Η Southern California Edison θα αγοράσει την ηλεκτρική ενέργεια από τη Fervo Energy, μια εταιρεία γεωθερμίας με έδρα το Χιούστον, όπως ανακοίνωσε η Fervo.

Η εταιρεία πραγματοποιεί έως και 125 γεωτρήσεις στη νοτιοδυτική Γιούτα.

Η καθαρή ηλεκτρική ενέργεια όπως αυτή, μειώνει την ανάγκη για παραδοσιακούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας που προκαλούν κλιματική αλλαγή. Η ώθηση θα μπορούσε να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του κόστους μιας νέας γενιάς γεωθερμικής ενέργειας, δήλωσε ο Γουίλσον Ρικς, ερευνητής ενεργειακών συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

″Εάν αυτές οι αγορές βοηθήσουν να ξεκινήσει αυτή η τεχνολογία, θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο για την παγκόσμια απαλλαγή από τον άνθρακα”, δήλωσε. Η αποανθρακοποίηση αναφέρεται στην αντικατάσταση πραγμάτων που παράγουν διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο, τα οποία προκαλούν αλλαγή του κλίματος, προς όφελος μηχανημάτων και μεθόδων που δεν το κάνουν.

Σήμερα ο κόσμος εξακολουθεί να βασίζεται κυρίως στα ορυκτά καύσιμα για ενέργεια όλο το εικοσιτετράωρο. Αυτή η νέα συμφωνία δείχνει ότι η καθαρή ενέργεια μπορεί να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε η Sarah Jewett, αντιπρόεδρος στρατηγικής της Fervo.

″Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο συναρπαστικό. Δεν πρόκειται για έναν εξειδικευμένο ενεργειακό πόρο που πηγαίνει σε μια εξειδικευμένη χρήση”, δήλωσε η ίδια. ”Και αυτό είναι κάτι που δεν είχαμε, ξέρετε, άμεσα διαθέσιμο” και ικανό να επεκταθεί.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή