Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κυμπουρόπουλος για Τέμπη: Σεβασμός στα θύματα, επιζώντες κι οικογένειες

Σύντομη παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «την αναφορά για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, παρουσία της κας Καρυστιανού και του κου Ασλανίδη, η οποία παραμένει ανοικτή δεδομένης της εν εξελίξει διαδικασίας ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης», πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Στέκομαι με απεριόριστο σεβασμό απέναντι στον πόνο σας κι όλων των οικογενειών των θυμάτων αλλά κι αυτών που επέζησαν και κουβαλάνε πολλά σωματικά και ψυχικά τραύματα», είπε ξεκινώντας την παρέμβασή του, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει το δικαίωμα στην αναζήτηση της αλήθειας, αλλά και να εκφράσετε την οδύνη και τον πόνο σας όπως το νιώθετε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημείωσε ότι «το λόγο έχει, προφανώς, η Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος» και συνέχισε: «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και το δικαστικό σώμα. Kαι πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δεδομένης της σημασίας και της τραγικότητας της υπόθεσης».

Τόνισε, επίσης, ότι «πρέπει να χυθεί φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά και να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να διευκολυνθεί η αναζήτηση της αλήθειας κι η απόδοση της δικαιοσύνης», σημειώνοντας ότι «ο ορισμός νέου πραγματογνώμονα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Μια τέτοια υπόθεση μας αφορά όλους και δεν πρέπει να έχει κομματικό πρόσημο, καθώς αυτό δε συμβάλλει προς την κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών», είπε και έκλεισε την παρέμβασή του σημειώνοντας τα εξής: «Αναμένουμε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Να ρίξει φως στην υπόθεση. Αλλά και ν′ αποτελέσει εφαλτήριο, ώστε να διασφαλίσουμε ασφαλείς σιδηροδρόμους στην Ελλάδα».

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή