Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάφο- σκληρή μάχη με τις φλόγες, αποστολή ελληνικών Καναντέρ

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην Πάφο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κύπρου να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες και τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να δηλώνει πως προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποκτήσει κάτι που έπρεπε να έχει εδώ και χρόνια- δικά της πτητικά μέσα.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Πυρσός. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πάφου με αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως μετέδωσε το SigmaLive, από την πυρκαγιά που επεκτάθηκε με μεγάλη ταχύτητα, κάηκαν ολοκληρωτικά τρία σπίτια στο χωριό Ψάθι και τουλάχιστον έξι υπέστησαν ζημιές. Τα χωριά Πολέμι Ψάθι, Χούλου, Λεμόνα και Κούρτακα εκκενώθηκαν. Ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι αναμένονταν στην Κύπρο τρία εναέρια μέσα πυρόσβεσης από την Ιορδανία και δύο από την Ελλάδα. Σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η πυρκαγιά αναγνωρίστηκε από πτητικό μέσο του Τμήματος Δασών μέσα στο πλαίσιο της καθημερινής έρευνας που γίνεται. «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή, αλλά φαίνεται, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα από τις συνομιλίες που σας είπα, ότι προήλθε από παράνομο σκυβαλότοπο».

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή