Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μεγάλη Παρασκευή: Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη

Σε κλίμα κατάνυξης έγινε η περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη για το φετινό Πάσχα. Πλήθος κόσμου, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτών έδωσε το παρών στην περιφορά που ξεκίνησε στις 17:00 μ.μ.

Η περιφορά ως είθισται, έγινε νωρίτερα από κάθε άλλη εκκλησία της πόλης, ώστε να την παρακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου, τα οποία θα είναι σήμερα ανοιχτά μέχρι τις 19:00. Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλόθεου και υπό τους ήχους θρησκευτικών ψαλμωδιών από τη φιλαρμονική προσκόπων Νεαπόλεως, η πομπή ξεκίνησε την πορεία της στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, απόψε για πρώτη φορά θα συναντηθούν κατά την περιφορά πέντε επιτάφιοι στην πλατεία Αριστοτέλους, από τους ναούς Αγίας Σοφίας, Παναγίας Χαλκέων, από τη Μητρόπολη, την Αγία Θεοδώρα στην Αριστοτέλους και τον Άγιο Νικόλαο τον Τρανό κοντά στη Ρωμαϊκή αγορά.

Στο σημείο θα ψαλούν τροπάρια του Επιταφίου Θρήνου και θα πραγματοποιηθεί Δέηση.

Η περιφορά της Μητρόπολης από τις οδούς Αγίας Σοφίας, λεωφόρο Νίκης και πλατεία Αριστοτέλους, θα συνοδεύεται από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Στρατού, καθώς και από στρατιωτικό άγημα.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή