Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μεγάπτερες φάλαινες καταγράφηκαν να κάνουν σεξ για πρώτη φορά – Και οι δύο ήταν αρσενικές (Φωτό)

Οι φωτογράφοι απαθανάτισαν για πρώτη φορά εικόνες φαλαινών να κάνουν σεξ, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι και τα δυο θηλαστικά ήταν αρσενικά.

Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες παρατηρούν στενά τις μεγάπτερες φάλαινες δεν είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα να αποκτήσουν πολλά στοιχεία για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά και ζωή και δεν είχε επίσης γίνει εφικτό να καταγραφεί οπτικά μια σεξουαλική συνεύρεση μεγάπτερων φαλαινών.

Δύο φωτογράφοι άγριας ζωής οι Lyle Krannichfeld και Brandi Romano πήγαν με ένα σκάφος σε μια περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος της Χαβάης όπου συγκεντρώνονται μεγάπτερες φάλαινες με την ελπίδα να εντοπίσουν κάποιες και να τραβήξουν φωτογραφίες.

Από τις εικόνες διαπιστώθηκε ότι η μια από τις δύο Καμπουροφάλαινες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεν έμοιαζε να έχει πολλές δυνάμεις και οι ειδικοί εικάζουν ότι για αυτό τον λόγο δεν κατάφερε να αποφύγει την ερωτική προσέγγιση του άλλου αρσενικού, αναφέρει το Sky News.

Η Stefanie Stack, ερευνήτρια φαλαινών στο Pacific Whale Foundation και επικεφαλής συγγραφέας της νέας εργασίας, είπε ότι η σεξουαλική συμπεριφορά των φαλαινών παρέμενε ως επί το πλείστον ένα μυστήριο μέχρι τώρα.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή