Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μητσοτάκης: Δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία

Ιδιαίτερη αναφορά στην ρωσική πυραυλική επίθεση κατά το διάστημα της παραμονής του στην Οδησσό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στο Κρεμλίνο.

«Δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ περιγράφοντας την επίθεση εξήγησε ότι «ήμουν στην Οδησσό με τον πρόεδρο Ζελένσκι χθες όταν ένας βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι».

Παραμένοντας στο θέμα του ουκρανικού μετώπου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ε.Ε. έδειξε τη στήριξη της στην Ουκρανία «με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο. Και ποτέ η Ευρώπη δεν έχει δείξει τέτοια απάντηση, με κυρώσεις στη Ρωσία, με την υποστήριξη της Ουκρανίας στρατιωτικά και οικονομικά» και υπογράμμισε ότι «καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προσπάθεια αλλαγής συνόρων δια της βίας δεν θα γίνουν αποδεκτές από την πολιτική μας οικογένεια.»

″Η Ελλάδα πέτυχε ανάπτυξη χωρίς να διαταράξει τις δημοσιονομικές ισορροπίες”

Έμφαση κατά την ομιλία του έδωσε ο πρωθυπουργός και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα ήταν η θετική έκπληξη της Ευρωζώνης, πετύχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χωρίς να διαταράξουμε τις δημοσιονομικές ισορροπίες» και εξήρε την ευρωπαϊκή υποστήριξη.

Επίσης συνεχάρη την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση που έκανε σε μία σειρά από κρίσεις, όπως την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση.

Το πολιτικό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, ενόψει και των ευρωεκλογών, είναι ότι απαιτείται η ενεργή συμμετοχή του ΕΛΚ σε οτιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη και για αυτό είναι σημαντικό το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να είναι η κυρίαρχη δύναμη.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή