Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μητσοτάκης: Το πρώτο πρόβλημα παντού είναι το κόστος διαβίωσης

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών, στις μεταρρυθμίσεις που προχωρά η κυβέρνηση, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, μίλησε για τον κίνδυνο της αποχής αλλά και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακρίβειας.

Ερωτηθείς για τον λόγο για τον οποίο θεωρεί κρίσιμες αυτές τις εκλογές, τόνισε ότι «θα καθορίσουν πόσο δυνατή θα είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια», εξηγώντας ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ευρώπη θα επηρεάσουν και την Ελλάδα. Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση μίλησε και για την αποχή υπογραμμίζοντας ότι «έχει σημασία να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή» και προσθέτοντας ότι «να πείσουμε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν». Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του ότι η αντιπολίτευση έχει μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που τέθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφορούσε στο θέμα της ακρίβειας. «Το πρώτο πρόβλημα παντού είναι το κόστος διαβίωσης. Στην Ελλάδα είναι πιο έντονο» σημείωσε, εξηγώντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή η χώρα προέρχεται από μία υπερδεκαετή κρίση και έχουν συμπιεστεί τα εισοδήματα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη μείωση των επιπτώσεων της ακρίβειας, στους ελέγχους που γίνονται στην αγορά αλλά και στο ρόλο που πρέπει να έχει η Ευρώπη απέναντι στις πρακτικές των πολυεθνικών.

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου

«Με την εφαρμογή των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουμε στη χρεοκοπία και αυτό δεν θα γίνει με τη δική μας κυβέρνηση»

Απαντώντας ουσιαστικά στην αντιπολίτευση που ζητά μείωση του ΦΠΑ και τονίζοντας την σημασία του φόρου για τη δημοσιονομική πολιτική, σημείωσε «να μας υποδείξουν ποιους φόρους να αυξήσουμε ή ποια επιδόματα να κόψουμε» και ανέδειξε τους κινδύνους που υπάρχουν σε περίπτωση που η χώρα ξεφύγει από την πιστή τήρηση του προϋπολογισμού.

«Αν υλοποιούσαμε έστω και ένα μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπαίναμε αυτομάτως σε επιτήρηση. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε ότι το κόστος των υποσχέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει τα 45 δις. ευρώ.

«Με αυτά θα επιστρέψουμε στη χρεοκοπία και αυτό δεν θα γίνει με τη δική μας κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή