Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΝΑΤΟ: Παρέμβαση Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών – «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Ως επικίνδυνη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε παρέμβαση του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που είναι σε εξέιλιξη.

Στην πρώτη συνεδρία των ηγετών, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πρόοδος, η ασφάλεια και ευημερία βασίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. Προηγουμένως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αναφερθεί στη σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια της Συμμαχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε τη διεύρυνση της συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε πρωθυπουργός, είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση των λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

«Πάνω απ όλα, οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης στην πρώτη παρέμβασή του στη συνεδρία του Συμβουλίου των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Μίτσοσκι

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, νωρίτερα σε δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να συμβάλει στις σημαντικές αποφάσεις του Οργανισμού, που θα ληφθούν στη διάρκεια της Συνόδου.
Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι απακάλεσε τη χώρα του “Μακεδονία” και την κυβέρνησή του “μακεδονική κυβέρνηση”.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή