Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΟΗΕ: Στη Γάζα σκοτώθηκαν περισσότερα παιδιά σε 4 μήνες παρά σε 4 χρόνια συγκρούσεων στον κόσμο

Περισσότερα παιδιά σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας σε τέσσερις μήνες στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ παρά σε τέσσερα χρόνια συγκρούσεων ανά τον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

«Ζοφερό. Ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να σκοτώθηκαν μόλις σε τέσσερις μήνες στη Γάζα είναι πιο μεγάλος από τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν σε τέσσερα χρόνια σε όλες τις συγκρούσεις ανά τον κόσμο”, έγραψε ο Φιλίπ Λαζαρινί στην πλατφόρμα Χ, καταγγέλλοντας έναν ”πόλεμο εναντίον των παιδιών».

Το μήνυμά του αναφέρεται στα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα οποία 12.193 παιδιά σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις παγκοσμίως μεταξύ 2019 και 2022.

Ο Λαζαρινί συνέκρινε τα στοιχεία αυτά με τις αναφορές του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς, σύμφωνα με τις οποίες περισσότερα από 12.300 παιδιά σκοτώθηκαν στο παλαιστινιακό έδαφος μεταξύ Οκτωβρίου και τέλους Φεβρουαρίου.

«Ο πόλεμος αυτός είναι ένας πόλεμος κατά των παιδιών. Είναι ένας πόλεμος κατά της παιδικής τους ηλικίας και του μέλλοντός τους», δήλωσε ο Λαζαρινί.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή