Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οικογένεια μολύνθηκε με παρασιτικά σκουλήκια μετά από κατανάλωση κεμπάπ από κρέας αρκούδας

Έξι άτομα που μοιράστηκαν ένα γεύμα που περιελάμβανε κεμπάπ από κρέας μαύρης αρκούδας διαγνώστηκαν με τριχινέλλωση, μια παρασιτική ζωονόσος.

Σε μια νέα έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αποκάλυψαν ότι τον Ιούλιο του 2022, ένας 29χρονος νοσηλεύτηκε με ύποπτη τριχινέλλωση στη Μινεσότα.

Τα συμπτώματά του περιελάμβαναν πυρετό, έντονους μυϊκούς πόνους, περιογχικό οίδημα και ηωσινοφιλία.

Σύμφωνα με την έκθεση, μια εβδομάδα πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ο ασθενής και άλλα οκτώ άτομα μοιράστηκαν ένα γεύμα που περιελάμβανε το κρέας μιας μαύρης αρκούδας που είχε καταψυχθεί για 45 ημέρες πριν ψηθεί και σερβιριστεί με λαχανικά που είχαν μαγειρευτεί με το κρέας.

Σε έρευνα που έγινε για το περιστατικό βρέθηκε ότι υπήρξαν έξι περιπτώσεις τριχινέλλωσης, συμπεριλαμβανομένων δύο σε άτομα που κατανάλωναν μόνο τα λαχανικά, αναφέρει ο Guardian.

Η τριχινέλλωση είναι μια παρασιτική λοίμωξη που προκαλείται από τις προνύμφες της τριχινέλλας, ενός τύπου στρογγυλού σκουληκιού.

Τυπικά, το κρέας που έχει μολυνθεί με τις προνύμφες trichinella προέρχεται από κρεατοφάγα ζώα όπως αρκούδες, αγριόχοιρους ή θαλάσσιους ίππους.

Οι μοριακές δοκιμές διαπίστωσαν ότι οι προνύμφες από το κρέας της αρκούδας είχαν καταψυχθεί σε οικιακό καταψύκτη για περισσότερες από 15 εβδομάδες.

Τα CDC προειδοποιούν ότι το επαρκές μαγείρεμα είναι ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για να σκοτωθούν τα παράσιτα της τριχινέλλας και ότι το μολυσμένο κρέας μπορεί να μολύνει άλλα τρόφιμα.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή