Μεταδόθηκε ομιλία Ανδρουλάκη, συνεπικουρούμενου υπό του Γεωργίου Παπανδρεου,
προς τους δικούς τους, με τις «νέες» θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα της Παιδείας.
Είπε λοιπόν πως θα καταργήσει τις «ανισότητες» χωρίς να εξηγήσει ποιες είναι αυτές. Δηλαδή θα καταργήσει την βαθμολογία των μαθητών εξισώνοντας τα βαθμολογικά «ιζήματα» με αυτά του «αφρού» της αριστείας;
Αν εννοεί ότι αυτό είναι δυνατόν, η ιστορία λέει ότι ο ιδρυτής της παράταξης
που ηγείται το είχε αναγγείλει με κάτι Α Β Γ και όλοι ζήσαμε τα αποτελέσματα. Ή μήπως εννοεί πως θα υποβιβάσει την αριστεία, που είναι και πιο εύκολο, αφού εκεί τα ψηφαλάκια.. ολίγα.
Όσον δε αφορά το «Απολυτήριο» όπως και για την κατάργηση των Πανελληνίων ίσως για να ανταγωνιστεί τον Τσίπρα, σκωπτικά του λέμε πως τον Τσίπρα θα τον νικήσει μόνον αν υποσχεθεί απονομή πτυχίου που ο κάθε μαθητής επιθυμεί, χωρίς να πατήσει το πόδι του στα ΑΕΙ. Αυτή είναι και η εξίσωση που υπόσχεται χωρίς να το λέει (κορόιδο είναι;).
Όλοι λοιπόν επιστήμονες!
Και για τα «παρακατιανά» εισαγωγή από όπου νάναι και για όποιον θέλει!
Τέλος ας σοβαρευτούν όλοι, και το χρωστούν αυτό στον λαό, αφού πρώτοι οι ίδιοι (καλομαθημένοι όντες) μάθουν ότι όλα, μα όλα, με πρώτα πρώτα πρώτα τα εργατικά επαγγέλματα έχουν την αξία τους, ανάλογα τον τεχνίτη, και την «πρέπεια» τους, ναι εκεί ίση, για όλα, για όλες, και για όλους, χωρίς να υποτιμούμε (εδώ τους τσαλαπατούν) κανένα.
Και τέλος και σε ότι αφορά τα ιδιωτικά Ιδρύματα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσοι φοιτούν εκεί «πληρώνουνε» για να μάθουν, ότι μάθουν, και όχι όπως στα κρατικά που μαθαίνουν, ότι μάθουν, πληρωμένα, καλοπληρωμένα μάλιστα, και από τον μόχθο συν και τον ιδρώτα του εργάτη που κανένας τους, μα κανένας τους, δεν εκτιμάει, αφού η σπατάλη και οι καταστροφές σε αυτά τέλος δεν έχουν, λόγω της καταργημένης «ανισότητας» που ίσως να είναι αυτό. Όμως και αλλά είναι και για τα «ψηφαλάκια» που ναι και σίγουρα αυτό είναι, και που όχι απλά ισχύει, αλλά και κυριαρχεί. Αυτό βέβαιο!






