Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης επιχειρεί ασέλγεια στο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας θερίζει ό,τι έσπειρε

«Θεωρώ ότι όλα όσα λέει και έχει κάνει ο κ. Κασσελάκης, ουσιαστικά ισοδυναμούν με μια ασέλγεια πάνω στο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο σώμα της Αριστεράς και απέναντι στον κόσμο και στην ιστορία του (…). Θέλει να μετατρέψει το ΣΥΡΙΖΑ σ’ ένα Ι.Χ κόμμα» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Πάνος Σκουρλέτης, πρώην υπουργός και στέλεχος της Νέας Αριστεράς.

Αναφερόμενος στην εφημερίδα Αυγή, είπε πως «συμπυκνώνει τη διαδρομή της Αριστεράς…Άρα, το κλείσιμό της και γεννά θλίψη αλλά και προφανώς συνιστά από μόνη της ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Πολλές φορές η Αυγή έφτασε στο σημείο να πάρει αποφάσεις δύσκολες, να επανεκκινήσει, αλλά όλα αυτά συζητούνταν στα αντίστοιχα όργανα του κόμματος. Όμως-και με αυτό θέλω να τελειώσω την απάντησή μου-επειδή ακριβώς η Αυγή συμπυκνώνει όλα αυτά σε σχέση με ένα κομμάτι της Αριστεράς, ίσως αυτό να είναι που να ενοχλεί και τον κ. Κασσελάκη όταν έχει πάρει διαζύγιο από αυτή την αριστερά».

Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το κόμμα «είναι μια εθελοντική ένωση προσώπων πάνω σε μια ιδεολογική, προγραμματική, πολιτική βάση που καθορίζει κάθε φορά συλλογικά τα όριά της και το περιεχόμενό της ο κόσμος που το ακολουθεί. Δεν είναι μια επιχείρηση και ο πρόεδρός του είναι ένας πρόεδρος εκλεγμένος. Εν πάση περιπτώσει, εγώ είχα από πριν διαφωνήσει και πριν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, με αυτή την κατ’ επίφαση δημοκρατική διαδικασία, η οποία σκοτώνει τη λογοδοσία εντός του κόμματος, εννοώ την άμεση εκλογή και μάλιστα χωρίς δικλείδες. Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είχε ούτε ένα-δύο μήνες μέλος».

Αναφέρθηκε επίσης στον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος έκανε δηλώσεις περί μαύρου χρήματος, λέγοντας πως δεν ξέρω τι προσλαμβάνουσες έχει και τι εμπειρίες και τη διαδρομή του. Άλλωστε και αυτός μικρή σχέση με την Αριστερά είχε. Μπορεί κάποιος να τον εκτιμάει για τις ικανότητές του ως στρατηγός, ως ναύαρχος, αλλά τώρα είναι ένας άνθρωπος που παρ’ ολίγον και για 24 ώρες ήταν υπουργός της Νέας Δημοκρατίας για να τον μαζέψει κάνα τέταρτο ο Αλέξης ο Τσίπρας. Ε, δεν εκτιμώ πολύ την πολιτική του παρουσία…λέω λοιπόν, ότι είναι όλα κρυστάλλινα τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπήρξε μαύρο χρήμα».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «οι αλλαγές που έγιναν μέσα στο κόμμα, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα σενάρια περί εσωτερικών εχθρών, ένας λόγος συνωμοσιολογικός, λαϊκίστικος που από το ’19 και έπειτα πραγματικά ακουγόντουσαν ολοένα και περισσότερο στον τότε ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησαν το κατάλληλο έδαφος-στη φάση της κρίσης, τη στιγμή της κρίσης, να έρθει ο Κασσελάκης. Άρα, με αυτή την έννοια ο Τσίπρας θερίζει ό,τι έσπειρε. Έχει λοιπόν, ευθύνες για τις οποίες δεν έχει μιλήσει και για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά πολύ περισσότερο μιας και ο Αλέξης Τσίπρας και μέσα από το ίδρυμά του έκανε μια προσπάθεια επανατοποθέτησης σε μεγάλα, σε μείζονα σύγχρονα προβλήματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Νομίζω ότι προηγείται να μιλήσει για τις δικές του ευθύνες και τις επιλογές μετά το ’19».

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή