Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Συνάντηση Γεραπετρίτη- Μπλίνκεν: Σε άριστο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας- ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο Αμερικανός ομόλογός του, Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο επικεφαλής του State Department επεσήμανε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Γεραπετρίτη να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον στις αρχές της επόμενης χρονιάς για την πραγματοποίηση του Στρατηγικού Διαλόγου Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας στο Μεσανατολικό και εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο περιφερειακής διάχυσης της κρίσης. Ανέδειξε δε την ετοιμότητα της Αθήνας να βοηθήσει με όποιο τρόπο είναι δυνατόν στην αποκλιμάκωση.

Ο κ. Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον κ. Γεραπετρίτη για τη συμβολή της Ελλάδας στην εκκένωση Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή και εξήρε τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας ως αξιόπιστου συνομιλητή των μερών.
Οι υπουργοί συζήτησαν επίσης για την ανάγκη ταχύτατης ενεργειακής διαφοροποίησης και αυτονομίας, καθώς και για τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας προς την κατεύθυνση αυτή.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή