Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Συρία: Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν μετά από επίθεση drones σε αμερικανική βάση

Τουλάχιστον έξι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον αμερικανικής βάσης στην ανατολική Συρία, την οποία ανέλαβε μία υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή και η οποία την Παρασκευή αποτέλεσε στόχο αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών.

Οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες έχουν πολεμήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία, δήλωσαν ότι έξι μαχητές τους σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον της ακαδημίας κομάντος τους σε αμερικανική βάση στην πετρελαιοπηγή al-Omar στην ανατολική επαρχία Deir ez-Zor της Συρίας.

Άλλοι 18 τραυματίστηκαν. Ένα παρατηρητήριο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI), η οποία δέχτηκε επίθεση από τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ως αντίποινα για τη δολοφονία τριών Αμερικανών στρατιωτών σε μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε αμερικανική βάση στην Ιορδανία, δήλωσε ότι ευθύνεται για το χτύπημα. Η οργάνωση είναι μια συμμαχία φιλοϊρανών μαχητών που αντιτίθενται στην αμερικανική παρουσία στη Συρία και το Ιράκ.

Η Al-Omar είναι η μεγαλύτερη βάση στη Συρία ενός συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των SDF, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2014 για να αποκρούσει το ΙΚ αφού οι σουνίτες τζιχαντιστές κατέλαβαν εκτάσεις του Ιράκ και της γειτονικής Συρίας.

Περίπου 2.500 στρατιώτες των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι ανεπτυγμένοι στο Ιράκ και περίπου 900 στη Συρία, όπου ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, υποστηριζόμενος από τη Ρωσία και το Ιράν, εξακολουθεί να μην ελέγχει μεγάλα τμήματα της χώρας μετά τον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.περίπου 2.500 στρατιώτες των ΗΠΑ παραμένουν στο Ιράκ και περίπου 900 στη Συρία, όπου ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, υποστηριζόμενος από τη Ρωσία και το Ιράν, εξακολουθεί να μην ελέγχει μεγάλα τμήματα της χώρας μετά τον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.

Οι Συριακές Δυνάμεις Άμυνας είναι ο ντε φάκτο στρατός της κουρδικής διοίκησης που ελέγχει μια περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας που ονομάζουν Ροζάβα (Δυτικό Κουρδιστάν).

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Έξι από τους μαχητές μας έπεσαν μάρτυρες κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης από αεροσκάφος αυτοκτονίας που προερχόταν από περιοχές που ελέγχονται από μισθοφόρους του συριακού καθεστώτος, με στόχο μια ακαδημία εκπαίδευσης στο πεδίο al-Omar ανατολικά της Deir ez-Zor».

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή