Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τέμπη: Αναμένεται νέος πραγματογνώμονας για τα αίτια της έκρηξης

Νέα πραγματογνωμοσύνη, από επιστήμονα του ΕΜΠ, σχετικά με τα αίτια της έκρηξης στο τρένο της τραγωδίας στα Τέμπη, αναμένεται, σύμφωνα με αναφορές, να διατάξει ο εφέτης ανακριτής της Λάρισας.

Ο κύκλος των διώξεων αναμένεται να επεκταθεί, στο πλαίσιο των ερευνών για τις ευθύνες μη πολιτικών προσώπων. Προφυλακισμένοι παραμένουν ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής διοίκησης, ενώ η υπόθεση ενδέχεται να οδηγηθεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς συγκεντρώνονται σχετικές υπογραφές.

Παράλληλα, παρελήφθη από τη γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» η δικογραφία του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο Πέμπτη, προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.

Κατόπιν σχετικής απόφασης της εξεταστικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν κληθεί να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου, προκειμένου αυτά να συζητηθούν στις 11 Μαρτίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης αυτών των προθεσμιών.

Επίσης, σε απολογία κλήθηκαν 23 μη πολιτικά πρόσωπα από την Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, για τη σύμβαση 717 που αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης -τηλεδιοίκησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τις παραλείψεις στην εκτέλεσή της οι οποίες φέρονται να συνδέονται με το δυστύχημα.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή