Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Θύελλα» πυραύλων στο Ιόνιο: Εντυπωσιακές εικόνες από βολές του ΠΝ (φωτό, βίντεο)

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι εικόνες (φωτογραφίες- βίντεο) από εκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων (Κ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Δημητρίου- Ελευθερίου Κατάρα.

Στις εικόνες από τις ασκήσεις, οι οποίες δίνουν μια «γεύση» από το πώς θα έμοιαζε μια σύγκρουση υψηλής έντασης στη θάλασσα, διακρίνονται εκτοξεύσεις αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon και Exocet, καθώς και Sea Sparrow, RAM κ.α. Όπως ανακοινώθηκε, στις βολές συμμετείχαν Πλοία των Διοικήσεων, Φρεγατών (ΔΦΓ), Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), Πλοίων Επιτήρησης (ΔΠΕ), Ελικόπτερα (Ε/Π) της Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου δοκιμάστηκε επιτυχώς «ευρύς αριθμός και πλήθος τύπων του βληματικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού, σε σύνθετα και απαιτητικά σενάρια απειλών επιφανείας και αέρος». Τελικό αποτέλεσμα των βολών επιφανείας ήταν η βύθιση των δύο διατεθέντων στόχων.

Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), με σκοπό την αξιολόγηση και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας καθώς και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχόντων.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή