Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Tουλάχιστον 60 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Μεσόγειο

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σ′ ένα πλοιάριο μεταναστών που έπαθε βλάβη καθώς προσπαθούσε να φτάσει στην Ευρώπη από τη Λιβύη, δήλωσε την Πέμπτη μια ομάδα βοήθειας, επικαλούμενη μαρτυρίες διασωθέντων.

«Οι επιζώντες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και τουλάχιστον ενός παιδιού», δήλωσε η ΜΚΟ SOS Mediterranee με έδρα τη Μασσαλία.

Το πλοίο διάσωσης Ocean Viking της ομάδας κατευθύνεται προς το λιμάνι, μεταφέροντας 224 ανθρώπους που διασώθηκαν από διάφορες βάρκες.

Μεταξύ αυτών είναι 25 από ένα σκάφος που οι επιζώντες δήλωσαν ότι είχε ξεκινήσει από τη Ζαουίγια της Λιβύης στις 8 Μαρτίου – μόνο και μόνο η μηχανή του να το «προδώσει» τρεις ημέρες αργότερα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) δήλωσε «βαθιά προβληματισμένος από την είδηση ενός ναυαγίου στην Κεντρική Μεσόγειο».

Οι επιβάτες ανέφεραν ότι έπλεαν χωρίς φαγητό ή νερό για αρκετές ημέρες, δήλωσε η SOS Mediterranee.

Δεν ήταν άμεσα σαφές πώς έχασαν τη ζωή τους όσοι λέγεται ότι έχασαν τη ζωή τους. Το AFP δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τον απολογισμό.

Το Ocean Viking μεταφέρει επίσης στο πλοίο 113 άτομα που ανασύρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και άλλα 88 που διασώθηκαν την Πέμπτη από ”ένα υπερφορτωμένο φουσκωτό σκάφος”.

Έχει κατευθυνθεί προς την Ανκόνα στην ανατολική ακτή της Ιταλίας, η οποία, σύμφωνα με την SOS Mediterrannee, απέχει 1.450 χιλιόμετρα (900 μίλια) από τη τωρινή του θέσή.

Η ομάδα βοήθειας δήλωσε ότι ζήτησε από τις ιταλικές αρχές ”κάποιο πιο κοντινό σημείο για να αποβιβαστούν στην ξηρά”.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή