Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αγρότης θα έπαιρνε… επιδότηση σχεδόν 14 εκατ. ευρώ -Τι συνέβη

Επιδότηση σχεδόν 14 εκατομμύρια ευρώ πήρε αγρότης  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, στην λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις επιδοτήσεις φάνηκε να εισέπραξε ένας αγρότης από την Ηλεία  με υπαρκτό ΑΦΜ το ποσό των 13.999.196, 83 ευρώ για βιολογικές καλλιέργειες.  

Έγινε  η καταγγελία για το περιστατικό αυτό. Στη λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕτο ποσό αυτό φάνηκε στον αγρότη ύστερα από λίγες ημέρες δίπλα στο pin  του και ήταν αφερέγγυο το ποσό. Ωστόσο στην συνέχεια φάνηκε το ΑΦΜ του ΟΠΕΚΕΠΕ  αντί για το ΑΦΜ του συγκεκριμένου  αγρότη.

Το ΣΚΑΙ επικοινώνησε  με τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το θέμα αυτό. Ο Οργανισμός  έβγαλε μια ανακοίνωση επί τούτου  γιατί είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις αυτό καθώς έγιναν  καταγγελίες από συνδικαλιστές αγρότες για τη συγκεκριμένη ιστορία.

Ο  ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο ποσό ενίσχυσης είναι για αντιλογιστικές κινήσεις μεταξύ της Κοινοτικής Συμμετοχής για την περίοδο του 2023  με το ΑΦΜ του Οργανισμού. Δεν έχει πάρει τα χρήματα ο συγκεκριμένος αγρότης  από την Ηλεία.

Η έρευνα

Με βάση την έρευνα που έγινε από τα αρμόδια στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ διαπιστώθηκε πως ο αναφερόμενος δήθεν δικαιούχος  σύμφωνα με  ανακοίνωση του Οργανισμού έχει  πάρει από το  2006 μέχρι και σήμερα το ποσό των 65,67 ευρώ.

Για το 2024 έπρεπε να δοθούν επιδοτήσεις σε περίπου  650 χιλιάδες  αγρότες σε ολόκληρη την χώρα .Είναι μια  ενιαία επιδότηση  που δίνεται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διαδικασία αυτή έπρεπε να είχε γίνει μέχρι την 15 Ιουνίου του 2024. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ  δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία για τις αιτήσεις. Το  θέμα αυτό με τον αγρότη προέκυψε επειδή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά το προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις του προσωπικού ώστε να γίνει η διαδικασία Από ότι φαίνεται έχει γίνει κάποιο συστημικό λάθος.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή