Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται Δώρο Πάσχα και επιδόματα σε ανέργους

Νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία  εκτιμάται πως θα προπληρώσει η ΔΥΠΑ το Δώρο Πάσχα  αλλά και μια σειρά από επιδόματα  στους  δικαιούχους ανέργους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η ΔΥΠΑ αναμένεται να πληρώσει μέχρι τις 26 Απριλίου το Δώρο Πάσχα αλλά και να προπληρώσει τα τακτικά επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων αλλά και την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας.

Σημειώνεται δε πως η προπληρωμή των παραπάνω επιδομάτων θα γίνει αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια επί τούτου.  Τα ποσά των παραπάνω θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες, μετά την καταβολή τους από την ΔΥΠΑ.

Δώρο Πάσχα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άνεργοι

Οι άνεργοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το Δώρο Πάσχα που καταβάλλει η ΔΥΠΑ τα εξής:

Το Δώρο Πάσχα ισούται με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και αυτό χορηγείται ολόκληρο στους ανέργους μόνο εάν αυτοί έχουν επιδοτηθεί για ολόκληρο το χρονικό διάστημα, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Εάν όμως οι πολίτες έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης από το παραπάνω διάστημα, τότε δικαιούνται να πάρουν  ενίσχυση  που θα ισούται με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.  Δηλαδή το το δώρο Πάσχα της ΔΥΠΑ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον  οι πολίτες έχουν επιδοτηθεί από την 1η Ιανουαρίου μέχρι  τις 30 Απριλίου.

Εάν οι άνεργοι δεν έχουν συμπληρώσει το τρίμηνο της τακτικής επιδότησης τότε  δικαιούνται:

  • με 1 μήνα τακτικής επιδότησης ποσό που θα είναι ίσο με 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας
  • με 2 μήνες τακτικής επιδότησης ποσό που θα είναι ίσο με 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

 

 

 

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή