Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Επίδομα παιδιού: Σήμερα στις 6 μμ κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις -Οι ημερομηνίες-κλειδιά για όλες τις καταβολές των δόσεων

Σήμερα, Δευτέρα, 11 Μαρτίου στις 6μμ θα κλείσει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος παιδιού-Α21 του ΟΠΕΚΑ. Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι Έλληνες πολίτες, οι ομογενείς αλλοδαποί που διαθέτουν δελτίο ομογενούς, οι πολίτες των  κρατών-μελών της ΕΕ, οι πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και οι Ελβετοί πολίτες, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων, οι ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών και δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος, πολίτες άλλων κρατών.

Σημειώνεται δε πως οι ενδιαφερόμενοι-δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα είτε στο  https://www.idika.gr/ είτε στο  www.opeka.gr  με τους κωδικούς του Taxisnet και θα πρέπει να καταχωρήσουν στα σχετικά πεδία:

  • τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
  • την Τάξη
  • και τον Αριθμό Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δηλαδή για να λάβουν οι πολίτες το επίδομα παιδιού θα ελεγχθούν για τη φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο αλλά και για την  επάρκεια φοίτησης.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό. Για να ολοκληρωθεί η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Σημειώνεται δε πως  στις 29 Mαρτίου στις 8 π.μ  η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά προκειμένου να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024.

Επίδομα παιδιού 2024: Οι  ημερομηνίες κλειδιά για τις καταβολές  όλων των δόσεων

Στις 29 Μαρτίου θα δοθεί η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2024 στους δικαιούχους. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ. Το ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022. Μετά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Οι επόμενες δόσεις του επιδόματος 

Και οι επόμενες μηνιαίες δόσεις του επιδόματος παιδιού για το 2024 αναμένεται να δοθούν με το εξής χρονοδιάγραμμα:

  • Στις 31 Μαΐου θα πληρωθεί η δεύτερη δόση.
  • Στις 31 Ιουλίου θα καταβληθεί η τρίτη δόση.
  • Στις 30 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η τέταρτη δόση.
  • Στις 29 Νοεμβρίου θα πληρωθεί η πέμπτη δόση.
  • Πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή μεταξύ 20 Δεκεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου θα εξοφληθεί η έκτη δόση.

 

 

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή