Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΕΒΕΑ: Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α. στην Διεθνή Έκθεση “Mobile World Congress Barcelona 2024”

Στο εθνικό περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης “Mobile World Congress Barcelona 2024”, της σημαντικότερης Διεθνούς Έκθεσης του κλάδου της Ψηφιακής Τεχνολογίας και στην παράλληλη εκδήλωση “4 Years From Now” (4YFN) που διεξάγονται στην Βαρκελώνη συμμετείχε με έξι δυναμικές επιχειρηματικές ομάδες η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του περιπτέρου της ελληνικής αποστολής, όπου παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής, καθώς και επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και πλειάδα επιχειρήσεων και φορέων
του ψηφιακού κλάδου. Παρόντες από την πλευρά του ΕΒΕΑ ήταν ο Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων και μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ κ. Σταύρος Γεωργάκης, καθώς και η Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του ΕΒΕΑ κα Ελένη Φώτη.

 

Στον χαιρετισμό της, η κ. Εφραίμογλου, τόνισε ότι το ΕΒΕΑ συμμετέχει στην συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2017 και ενισχύει την παρουσία του σταθερά, υποστηρίζοντας την συμμετοχή δυναμικών, υποσχόμενων επιχειρηματικών ομάδων που φιλοξενούνται στη Θ.Ε.Α. και βελτιώνοντας διαρκώς την προετοιμασία και την οργάνωση, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της παρουσίας της.

«Το ελληνικό οικοσύστημα κερδίζει σταδιακά την αναγνώριση που του αξίζει και δημιουργεί το δικό του στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη. Στο ΕΒΕΑ δεν θα μπορούσαμε παρά να νιώθουμε δικαιωμένοι για αυτή την πορεία. Μόνο η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ έχει φιλοξενήσει πάνω από 450 αξιόλογες επιχειρηματικές ομάδες, παρέχοντας στέγη, αλλά και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, έχουμε συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 διεθνείς διοργανώσεις καινοτομίας παγκοσμίως. Σήμερα, συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στην διεθνοποίηση, στη δικτύωση, στην υποστήριξη της πρόσβασης σε ξένες αγορές και πηγές χρηματοδότησης. Επιδιώκουμε να είμαστε σε επαφή με τις τεχνολογικές εξελίξεις, τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και τις τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόκληση της επόμενης δεκαετίας είναι να αναδείξουμε την καινοτομία σε ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Να αποκτήσουμε μια κρίσιμη μάζα καινοτόμων εταιριών, με ικανότητες για γρήγορη ανάπτυξη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Η κα Εφραίμογλου έκλεισε τον χαιρετισμό της ευχαριστώντας την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και τον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά, τον Οργανισμό ENTERPRISE GREECE και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), για την άριστη συνεργασία στη διοργάνωση της αποστολής. Οι επιχειρηματικές ομάδες της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση ήταν η Grapevine Digital, η Evryka – Digital Innovative Solutions, η Agenso, η SmartRep, η Keyoto και η Neawallet.

 

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή