Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025: Ποιοι μπορούν να ενεργοποιήσουν από σήμερα τα voucher για φθηνές διακοπές

Από σήμερα, Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2024 έως τις 30 Ιουνίου του 2025 μπορούν οι δικαιούχοι των vouchers του Προγράμματος της ΔΥΠΑ Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025  να επικοινωνήσουν με  τουριστικό κατάλυμα που συνεργάζεται με το Μητρώο Παρόχων για τις κρατήσεις δωματίων προκειμένου να κάνουν φθηνές διακοπές τους.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αυτό χορηγεί 300.000 επιταγές σε εργαζόμενους  και ανέργους. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, καθώς και στις Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Το πρόγραμμα

Μάλιστα οι πολίτες για να κάνουν φθηνές διακοπές με τα voucher  του προγράμματος  θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  • Αρχικά θα πρέπει να πατήσουν σε αυτόν τον σύνδεσμο της ΔΥΠΑ προκειμένου να δουν αν είναι οριστικοί δικαιούχοι του voucher του προγράμματος.
  • Mετά θα πρέπει να αναζητήσουν  σε αυτήν την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ  το κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων προκειμένου να κλείσουν τις διακοπές τους.
  • Θα πρέπει να πατήσουν  σε αυτόν  τον σύνδεσμο της ΔΥΠΑ για το μητρώο παρόχων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προκειμένου να ενεργοποιήσουν  την επιταγή για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση – εφόσον πάνε σε νησί  με την έκδοση εισιτηρίου μετάβασης και επιστροφής.
  • Μόλις φτάσουν οι δικαιούχοι στο κατάλυμα, ο πάροχος θα ελέγξει τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας τους και μετά θα υπογραφεί μεταξύ τους ιδιωτικό συμφωνητικό.
  • Ο πάροχος θα ενεργοποιήσει μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ  την επιταγή του δικαιούχου-ωφελούμενα μέλη και θα καταχωρίσει τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης.
  • Εν συνεχεία θα επισυνάψει το υπογεγραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό.

Οι τιμές επιδότησης

Α.Η επιδότηση ΔΥΠΑ

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων). Δείτε παρακάτω τους σχετικούς πίνακες:

 

Β. Τα ποσά της συμμετοχής  των δικαιούχων του προγράμματος 

Σύμφωνα με την ΔΥΠΑ, τα  ανώτατα ποσά συμμετοχής των δικαιούχων του προγράμματος είναι τα παρακάτω:

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Τα ποσά  της επιδότησης της ΔΥΠΑ για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διαμορφώνονται ως εξής:

 

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή