Ο Ντενί Βιλνέβ ετοιμάζεται να ρίξει τη χαριστική βολή στο κινηματογραφικό έπος του Αρράκις, καθώς το «Dune Μέρος 3» έρχεται στις 18 Δεκεμβρίου για να διεκδικήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο box office. Η Warner Bros. έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ και τις αφίσες της πολυαναμενόμενης ταινίας, η οποία μεταφέρει το «Dune Messiah» στη μεγάλη οθόνη και υπόσχεται το απόλυτο “φινάλε” στην ιστορία του Πολ Ατρείδη.
Το ρολόι κάνει ένα άλμα 12 έως 17 ετών μετά τη σαρωτική νίκη του Πολ Ατρείδη (Τιμοθέ Σαλαμέ), ο οποίος “παίζει μπάλα” πλέον ως ο απόλυτος Αυτοκράτορας του σύμπαντος. Η κυριαρχία του, όμως, μπαίνει σε τροχιά άμυνας, καθώς νέοι, σκοτεινοί αντίπαλοι κατεβαίνουν στο γήπεδο. Την παράσταση κλέβει ο Ρόμπερτ Πάτινσον, ο οποίος μπαίνει στο ρόστερ ως ο πανίσχυρος Σκάιταλ. Ο ηθοποιός λανσάρει μια απόκοσμη, ξανθή εμφάνιση και ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις αντοχές του οίκου των Ατρειδών στο πιο κρίσιμο “ντέρμπι” επιβίωσης.
Η παραγωγή έπαιξε ένα τεράστιο χαρτί ανατρέποντας τα προγνωστικά, αφού ο Τζέισον Μομόα επιστρέφει δριμύτερος. Παρότι ο Ντάνκαν Άινταχο “κρέμασε τα παπούτσια του” στην πρώτη ταινία, ο ηθοποιός ανασταίνεται ως «Hayt», ακολουθώντας τον κανόνα του αρχικού βιβλίου. Η ταινία βάζει στο παιχνίδι και τις ακαδημίες, αφού ο γιος του Μομόα, Νακόα-Γουλφ, κάνει το μεγάλο του ντεμπούτο. Ο νεαρός αναλαμβάνει τον βαρύ ρόλο του Λέτο Β΄, γιου του Πολ και της Τσάνι (Ζεντάγια).
Οι νέες αφίσες προδίδουν ένα σκληρό, πολιτικό παιχνίδι στρατηγικής με πολλά φάουλ. Η Άλια Ατρείδης (Άνια Τέιλορ-Τζόι) βγαίνει στην επίθεση, προκαλώντας σοκ με τα αιματοβαμμένα πλάνα της. Την ίδια στιγμή, η Πριγκίπισσα Ιρουλάν (Φλόρενς Πιου) ελέγχει το κέντρο του γηπέδου και διεκδικεί την εξουσία. Μαζί τους παρατάσσονται τα “βαριά χαρτιά” της άμυνας, Λέιντι Τζέσικα (Ρεμπέκα Φέργκιουσον), Στίλγκαρ (Χαβιέ Μπαρδέμ) και Γκέρνεϊ Χάλεκ (Τζος Μπρόλιν).
Με τα έσοδα των προηγούμενων αγώνων να αγγίζουν το αστρονομικό 1,12 δισεκατομμύρια δολάρια, το «Dune 3» κατεβαίνει ξεκάθαρα για τον τίτλο της χρονιάς. Ο Βιλνέβ “κρεμάει τη σφυρίχτρα του” στο σύμπαν του Αρράκις με αυτή την τελευταία σκηνοθετική κατάθεση. Η σέντρα ορίζεται για τις 18 Δεκεμβρίου, με τις IMAX αίθουσες να έχουν την αποκλειστική κατοχή για το πρώτο “καυτό” τριήμερο, προσφέροντας την απόλυτη οπτικοακουστική εμπειρία.






