ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ξηρά κρεμμύδια
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη (Βrown Sugar)
3 κουταλιές αλεύρι
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1/3 φλ. μπράντι
6 φλ. ζεστό νερό
1 κύβο ζωμού βοδινό ή κότας
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι αποξηραμένο φασκόμηλο (χαχομηλιά/ σπατσιά)
6-8 φέτες από μπρουσκέτα
½ φλ. παρμεζάνα
½ φλ. μοτσαρέλα
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Παράλληλα, ετοιμάζετε τα κρουτόν: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βάζετε στην κάθε φέτα λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθετείτε σε ταψί. Ψήνετε για 15 λεπτά από την κάθε μεριά και τις βγάζετε από το φούρνο.
Ελέγχετε αν η σούπα χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και την αφήνετε λίγο να κρυώσει. Τη μοιράζετε σε 4-5 ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Σε ένα μπολ, ενώνετε τα δύο τυριά. Βάζετε μέσα στη σούπα από μία κουταλιά τυρί και ανακατεύετε. Τοποθετείτε πάνω από τη σούπα το φρυγανισμένο ψωμί. Μοιράζετε το υπόλοιπο τυρί πάνω σε κάθε μπαγκέτα προσέχοντας να μην πάει στις άκριες γιατί θα καεί.
Ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C και τοποθετείτε τα πυρίμαχα σκεύη στη μεσαία σχάρα. Ψήνετε για 30 λεπτά και σερβίρετε.