Από τον Παντελή Σοφοκλέους
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες 16/20
5 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμό λεμόνι
¼ δέσμη βασιλικού
½ δέσμη μαϊντανού
10 γρ. αλάτι
10 γρ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κελύφη και το έντερο των γαρίδων και αφήνουμε το κεφάλι και το πίσω μέρος. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βασιλικό, τον μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το αφήνουμε για 3 με 4 ώρες να μαριναριστούν. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά. Τα ψήνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα αβοκάντο.
Dip αβοκάντο
ΥΛΙΚΑ
2 αβοκάντο
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι κόκκινο
1 λεμόνι
¼ δέσμης κόλιανδρο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε στο μπλέντερ και το χτυπάμε. Το βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το εξωτερικό τις ντομάτας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και τα βάζουμε όλα στο μπολ. Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από το ένα λεμόνι και το προσθέτουμε στο μίγμα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.