Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κυπριακά spare ribs

ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια (σπέαρ ριπς)
• 100 γρ. κόκκινο κρασί
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 75 γρ. έψημα
• 1 κουταλάκι κόλιαντρο χοντροκοπανισμένο
• Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα παϊδάκια σε λεκάνη με το κρασί και το σκόρδο, χοντροκομμένο. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον (ή από το προηγούμενο βράδυ).

Όταν θα θέλουμε να τα ψήσουμε, στραγγίζουμε από το κρασί και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε μαζί με το έψημα και τοποθετούμε σε ταψί (καλυμμένο με λαδόκολλα). Πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο και χοντρό αλάτι.

Ψήνουμε στη σχάρα, σε μέτρια θερμοκρασία για ½ ώρα. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ½ ώρα ακόμα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

ΠΗΓΗ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή