Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λεμονάτο κοτόπουλο με μανιταράκια

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. κοτόπουλο, στήθος

1 κ. σ. βούτυρο ανάλατο

2 κ. σ. ελαιόλαδο

2 Χ 195 γρ. συσκευασίες, κομμένα μανιτάρια, “Bonduelle”

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλ. λευκό κρασί

1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα

3 κ. γ. μουστάρδα ντιζόν

2 κ. σ. sour cream

Μαϊντανό για πασπάλισμα

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτά φιλέτα (περίπου 1 εκατοστό το κάθε ένα). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και στις δύο πλευρές, 2-3 λεπτά μέχρι μόλις να ψηθεί. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος.

Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα σκόρδα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τον χυμό και ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και την ξινή κρέμα (Sour cream). Σιγοβράζουμε μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σος. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι.

ΠΗΓΗ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή