Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λιγκουίνι με πέστο βασιλικού και ρεβίθια

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία (500γρ.) λινγκουίνι

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 κουταλάκι αλάτι

2 φλ. ρεβίθια

¼ φλ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 βαζάκι (190γρ.) πέστο βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη, βάζετε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα και βράζετε τα ρεβίθια για 10 λεπτά. Ρίχνετε μπόλικο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ. Την επομένη, στραγγίζετε τα ρεβίθια, τα βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Βάζετε τα ρεβίθια και ανακατεύετε. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε 3 λίτρα νερό να ζεσταθούν. Όταν κοχλάσει το νερό, βάζετε το 1 κουταλάκι αλάτι και το ζωμό. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα λινγκουίνι. Αφήνετε το νερό να κοχλάσει ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά.

Σουρώνετε τα μακαρόνια (κρατάτε 1 φλιτζάνι από το ζωμό) και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε το πέστο, τα ρεβίθια και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί προσθέτετε και το ζωμό που κρατήσατε.

ΠΗΓΗ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή