1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
βιολογικός ζωμός λαχανικών
δυόσμος ξερός
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
600γρ. βιολογικό κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
μαϊντανό
σάλτσα από βιολογικές ντομάτες
λίγο λευκό ή κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 λίτρα γάλα αιγινό
50γρ. βούτυρο βιολογικό ή ελαιόλαδο
4 βιολογικά αβγά
180γρ. αλεύρι ανακατεμένο με λίγο απ’ το γάλα
λίγο χαλούμι τριμμένο ή αναρή ξερή
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Προσθέτετε το μαϊντανό.
Για την μπεσαμέλ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το βούτυρο. Τη βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι το γάλα να ζεσταθεί και το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα αβγά, το αλάτι, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο και το γάλα με το διαλυμένο αλεύρι και ανακατεύετε. Όταν το μίγμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας.
Παράλληλα, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό αλατισμένο μαζί με το ζωμό και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Βάζετε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτετε λίγο τριμμένο χαλούμι και τριμμένη αναρή, λίγο ξερό δυόσμο και 1 κουταλιά κανέλα και ανακατεύετε. Βάζετε τον κιμά και 4 κουταλιές μπεσαμέλ και ανακατεύετε ξανά. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μίγμα τυριών και λίγη φρυγανιά. Ψήνετε στους 180ο C για 40 λεπτά.