Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα | Απλές και νόστιμες συνταγές

spot_img

• 300 γρ. πατάτες
• 15 γρ. ελαιόλαδο
• 200 γρ. λουκάνικα Πιτσιλιάς
• 90 γρ. αλεύρι
• 120 γρ. γάλα
• 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και τις απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου διαμέτρου περίπου 25εκ. Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45’ περίπου, μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά οι πατάτες.

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το γάλα και τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το σύρμα.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στις πατάτες και τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄ακόμα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.

ΠΗΓΗ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή