ΥΛΙΚΑ
12 παϊδάκια αρνίσια, καθαρισμένα από το περισσό λίπος τους,
1 κουταλάκι φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι,
ελαιόλαδο για ράντισμα,
1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,
½ φλ. χυμό ροδιού,
1 κουταλιά σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι (έψημα),
1 ρόδι τα σπόρια,
1 κουταλιά μέλι,
½ κοφτή κουταλιά μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
Αλάτι, πιπέρι
Τα κρατάτε (εκτός ψυγείου) σκεπασμένα για 30-60 λεπτά (ή στο ψυγείο για 1 βράδυ και τα βγάζετε για ½ ώρα πριν τα ψήσετε για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου).
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό του πορτοκαλιού και του ροδιού, το σιρόπι ροδιού ή το πετιμέζι, τα σπόρια του ροδιού, το μέλι και το μπούκοβο ή τις νιφάδες τσίλι και τα βράζετε μέχρι να κοχλάσουν.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Το μοιράζετε σε 2 μπολάκια.
Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μην βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
Λαδώνετε τη σχάρα και βάζετε απάνω τα παϊδάκια.
Τα ψήνετε για 3-4 περίπου λεπτά, από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και ύστερα, συνεχίζετε το ψήσιμο αλείφοντάς τα συχνά με τη μαρινάτα (το σιρόπι) από το ένα μπολ και γυρίζοντάς τις 3-4 φορές.
#Ελέγχετε αν είναι έτοιμα κόβοντας ένα κομμάτι:#
Πρέπει να είναι ψημένο πέρα για πέρα.
Τα αλατοπιπερώνετε, τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα σερβίρετε περιχύνοντάς τα με το σιρόπι από το δεύτερο μπολ.