Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πράσινη φριτάτα με χαλλούμι

spot_img

ΥΛΙΚΑ

4 φλ. κολοκυθάκια, τριμμένα στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη

Αλάτι

1 χούφτα γεμάτη φρέσκα πράσινα φασόλια (δηλαδή περίπου 160 γρ.)

3 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

3 φλ. φύλλα σπανακιού

½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/3 φλ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

½  φλ. φέτα, θρυμματισμένη

1 και 1/3 φλ. χαλούμι, τριμμένο

12 αυγά

2 κ. σ. γάλα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε πολύ με αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγο με τα χέρια μας για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το αλάτι. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια να σταθούν για 30 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέτουμε τα πράσινα φασόλια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τα φασόλια από την κατσαρόλα και τα βουτάμε σε παγωμένο νερό. Αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν το λαμπερό πράσινο χρώμα τους.

Πιέζουμε τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Τα βάζουμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 220 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (επιλέγουμε ένα σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο) βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κίτρινο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να χρωματίζει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά. Συνεχίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα σπανακιού. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Συμπληρώνουμε με τον μαϊντανό και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και το 1 φλιτζάνι από το χαλούμι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Βάζουμε τα πράσινα φασόλια πάνω από τα αυγά. Ανακινούμε για λίγο το τηγάνι για να βοηθήσουμε την κατανομή των αυγών. Μαγειρεύουμε τη φριτάτα ανενόχλητη για περίπου 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τη φριτάτα με 1/3 φλ. χαλούμι. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσουν και να φουσκώσουν τα αυγά και να ροδίσει. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Η φριτάτα σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου και είναι πολύ νόστιμη.

ΠΗΓΗ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή