Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σαλάτα με βραστές γαρίδες, ρεβίθια, κινόα

spot_img

ΥΛΙΚΑ

14 γαρίδες μεσαίες καθαρισμένες βρασμένες με ζωμό λαχανικών και 1 κ.γ. θυμάρι

1 φλ. κινόα

2 φλ. ζεστό νερό

1 φλ. ρεβίθια από κονσέρβα

2 χούφτες κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1/3 φλ. ρόδι

1/2 φλ. ντοματίνια σε φέτες

Για το ντρέσινγκ:

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν

1 κ.γ. σουμάκι

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε το κινόα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, θυμάρι και ζωμό λαχανικών. Όταν βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες και ψήνουμε για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια πιατέλα βάζουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή