Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σουβλάκι με λουκάνικα, χαλούµι και ελιές

ΥΛΙΚΑ

6 χοντρά λουκάνικα χωριάτικα

2 µικρά χαλλούµια (γύρω στα 180 γρ. το καθένα)

2 κουταλάκια ξύσµα λεµονιού (από το µέτριο του τρίφτη, το κίτρινο µέρος µόνο)

1 – 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκοµµένες ή 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο φρέσκο κρεµµυδάκι

3 κουταλιές ψιλοκοµµένο µαϊντανό

16 µεγάλες πράσινες ελιές, γεµιστές µε πιπεριά

1 κουταλιά (περίπου) ελαιόλαδο για άλειµµα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναµειγνύετε σε ένα µπολάκι το ξύσµα λεµονιού, το σκόρδο (ή το κρεµµυδάκι) και το µαϊντανό. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα ή ένα µεγάλο, βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφετε µε λίγο λάδι. Βάζετε πάνω τα λουκάνικα από την κοµµένη τους πλευρά και τα ψήνετε για 1 λεπτό. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για 1 ακόµη λεπτό. Τα βγάζετε και τα κρυώνετε λίγο (για να µπορείτε να τα πιάσετε).

Περνάτε πάνω σε 8 σουβλάκια εναλλάξ ένα κοµµάτι λουκάνικο (περνώντας το καλαµάκι από την κοµµένη πλευρά), ένα κοµµάτι χαλλούµι και µια ελιά. Επαναλαµβάνετε το ίδιο µια δεύτερη φορά (λουκάνικο, χαλλούµι, ελιά) και τελειώνετε µε ένα ακόµη κοµµάτι λουκάνικο.

Ξαναζεσταίνετε το τηγάνι/σχάρα ή το απλό τηγάνι (χωρίς να το σκουπίσετε) και ψήνετε µέσα τα σουβλάκια για 4 – 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο, µέχρι να ροδίσει το χαλλούµι και τα λουκάνικα. Τα σερβίρετε αµέσως, πασπαλισµένα µε το µίγµα του ξύσµατος λεµονιού.

ΠΗΓΗ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή