Υλικά
1800 γρ spare ribs
140 γρ hoisin sauce Exotic Food
65 γρ σόγια σος Exotic Food
60 γρ ξηρό σέρι
80 γρ sweet chili sauce Exotic Food
2 κουταλιές λάδι σουσαμιού Exotic Food
3 σκελίδες σκόρδο
30 γρ φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλάκια σκόνη Chinese five spice
¼ κουταλάκι νιφάδες τσίλι
Αλάτι και πιπέρι
Σουσάμι για πασπάλισμα
Μέθοδοs
Κόβετε τα ribs σε κομμάτια και τα βάζουμε σε πλαστική σακούλα με κλείσιμο ζιπ. Βάζετε τη σακούλα σε ένα μπολ.
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνετε τα παγιδάκια. Κλείνετε τη σακούλα και αφήνετε τα μαριναριστούν για 12-24 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βάζετε τα ribs σε ένα ταψί μαζί με τη μαρινάδα τους. Περιχύνετε με ½ φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 2 ώρες.
Δυναμώνετε το φούρνο στους 200°C. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα ριμπς για άλλη μισή ώρα, περιχύνοντας κατά διαστήματα με τη μαρινάδα τους μέχρι να καραμελώσουν.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένα με σουσάμι.