Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τόφου με μπρόκολο και καλαμπόκι

Υλικά:

349 γρ. Mori-Nu Silken Tofu (firm)

300 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

200 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο

2 κουταλιές ηλιέλαιο

Αλάτι και πιπέρι

Royal Umbrella Thai Jasmin Rice για να σερβίρετε

Για τη σος:

1 κουταλιά ηλιέλαιο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο

2 κουταλιές μέλι

2 κουταλιές sweet chilli sauce

3 κουταλιές Takahiro Soy Sauce

1 κουταλάκι Uni-Eagle Sriracha hot chilli sauce

1 κουταλιά ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο

Εκτέλεση:

Βράζετε το μπρόκολο για 3 λεπτά σε άφθονο ζεματιστό νερό. Το στραγγίζετε και το βουτάτε αμέσως σε παγωμένο νερό. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει το μπρόκολο το έντονο πράσινο του χρώμα. Το στραγγίζετε ξανά και το αφήνετε κατά μέρος.

Για να φτιάξετε τη σος, βάζετε το ηλιέλαιο να βράσει και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ να μαλακώσουν, να μυρίσουν και να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε να πάρουν μια βράση. Το μεταφέρετε σε καθαρό μπολ και το αφήνετε κατά μέρος.

Σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας (ή χρησιμοποιήστε καθαρό). Βγάζετε το τόφου από τη συσκευασία και το κόβετε σε 8 φέτες. Απλώνετε τις φέτες σε ένα δίσκο και τις καλύπτετε με χαρτί κουζίνας. Πιέστε ελαφρά με τις παλάμες σας ώστε το επιπλέον νερό να απορροφηθεί από το χαρτί. Επαναλάβετε ώστε το τόφου να είναι όσο πιο στεγνό γίνεται.

Βάζετε 2 κουταλιές ηλιέλαιο στο τηγάνι και τηγανίζετε τις φέτες τόφου μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και στις δύο πλευρές. Βγάζετε το τόφου σε ένα σκεύος. Βάζετε στο τηγάνι το μπρόκολο. Τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μπρόκολο να πάρει χρώμα. Το βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε το καλαμπόκι να πάρει μια βράση.

Για να συναρμολογήσετε το πιάτο. Βάζετε σε μπολ ρύζι jasmine, δύο φέτες τόφου, μπρόκολο και καλαμπόκι. Με ένα πινέλο ή κουτάλι περιχύνετε με τη σος. Σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή