Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η X σχεδιάζει να λανσάρει μια εφαρμογή ροής σαν το YouTube την επόμενη εβδομάδα

Ο Elon Musk φέρεται να θέλει να μπει στην επιχείρηση streaming με μια τηλεοπτική εφαρμογή για τις έξυπνες τηλεοράσεις της Amazon και της Samsung.

Η υπηρεσία που μοιάζει με το YouTube φέρεται να έχει ως στόχο να επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν “μεγάλα βίντεο σε μεγαλύτερη οθόνη” σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της εταιρείας που μίλησε στο Fortune για την πλατφόρμα. Η εφαρμογή θα μπορούσε να φτάσει την επόμενη εβδομάδα.

Μια δημοσίευση στο blog του X τον Ιανουάριο υποστήριξε ότι η υπηρεσία είναι “now a video-first platform” και ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν βίντεο σε 8 από τις 10 συνεδρίες χρηστών στον ιστότοπο. Η εταιρεία επέτρεψε πρόσφατα τις μεταφορτώσεις βίντεο μεγάλης διάρκειας και στην ίδια ανάρτηση στο blog σημείωσε ότι μόνο τον Δεκέμβριο του 2023 οι χρήστες παρακολούθησαν το ισοδύναμο βίντεο 130 ετών που είχαν διάρκεια 30 λεπτά ή περισσότερο.

Εάν κυκλοφορήσει, η εφαρμογή streaming δεν θα είναι η πρώτη επέλαση της υπηρεσίας στην τηλεόραση. Το 2016, λίγο αφότου υπέγραψε για τη μετάδοση 10 αγώνων NFL, το Twitter λάνσαρε εφαρμογές streaming για Apple TV, Xbox One και Amazon Fire TV.

Ο Μασκ έχει παροτρύνει τους δημιουργούς περιεχομένου να δημοσιεύουν περιεχόμενο μεγαλύτερης διάρκειας στο X. Πιο πρόσφατα, ο Τάκερ Κάρλσον δημοσίευσε τη συνέντευξή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στον ιστότοπο. Ο γνωστός streamer Mr. Beast δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο μεγαλύτερης μορφής στον ιστότοπο, κερδίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, 250.000 δολάρια σε έσοδα.

Το streaming είναι μόνο ένας από τους τομείς που ο Musk θέλει να επεκτείνει το αποτύπωμα του X. Ο Musk φέρεται επίσης να εξετάζει τη δημιουργία παρόμοιων υπηρεσιών με το Signal, το Reddit και το Twitch στην πλατφόρμα, επίσης, στην προσπάθειά του να κάνει το X μια εφαρμογή “για τα πάντα”.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία άρχισε να διαθέτει στους χρήστες της πλατφόρμας λειτουργίες κλήσεων ήχου και βίντεο.

Πηγή: gr.pcmag.com

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή