Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αυτή είναι η γειτονιά με τους αυστηρότερους κανόνες- Τι λέει το εγχειρίδιο 32 σελίδων που παίρνει όποιος πάει εκεί

Εγχειρίδιο κανόνων έκτασης 32 σελίδων πρέπει να ακολουθούν οι ένοικοι μιας γειτονιάς που έχει ονομαστεί ως το πιο «αυστηρό συγκρότημα κατοικιών της Βρετανίας». Οποιοσδήποτε θέλει να μετακομίσει σε ένα σπίτι στο καταπράσινο κτήμα Calthorpe του Μπέρμιγχαμ έχει πολύ περισσότερες υποχρεώσεις απ’ ό,τι δικαιώματα, όπως μεταδίδει η New York Post.

Μεταξύ των απαιτήσεων είναι η απαγόρευση κάθε δραστηριότητας σχετικής με την μπουγάδα τις Κυριακές, η απαγόρευση του τεχνητού χλοοτάπητα στις αυλές, και η τοποθέτηση κάθε κάδου σκουπιδιών του νοικοκυριού ώστε να μην βρίσκονται σε δημόσια θέα. Οι κάτοικοι πρέπει επίσης να πληρώνουν ένα ετήσιο τέλος συντήρησης για να ζήσουν στο κτήμα, το οποίο εκτείνεται μεταξύ των περιοχών του Edgbaston του Harborne και του Quinton.

Ο Howard Scriben, ο οποίος ζει στο Calthorpe Estate για έξι χρόνια, λέει ότι θεωρεί «παράδοξο» αυτό το υποχρεωτικό ετήσιο τέλος. «Είναι περίεργο να αγοράζεις ένα πανάκριβο σπίτι και μετά να πρέπει να το πληρώνεις κάθε χρόνο».

Ο κ. Scriben είπε ότι δεν γνώριζε για το πολυσέλιδο εγχειρίδιο των κανονισμών πριν εγκατασταθεί, πράγμα που του κόστισε πολλά από τα πρόστιμα που προβλέπει, αλλά συνεχίζει να μην τηρεί πολλούς από αυτούς. «Ξέρω ότι και σε άλλα κτήματα έχουν κανόνες. Σε ένα κοντινό μας οι κάτοικοι πρέπει να βάφουν τις πόρτες τους πράσινες, αλλά αυτά δεν χρεώνουν τέλη, οπότε αυτό είναι περισσότερο το θέμα μου».

Από την άλλη, η Principle Estate Management, η οποία διευθύνει το κτήμα Calthorpe, ισχυρίζεται ότι οι αυστηροί κανόνες βοηθούν να διασωθεί η ιδιαίτερη γοητεία της περιοχής. «Στην Calthorpe Estates επενδύαμε πάντα στη διατήρηση της ακεραιότητας και της παραδοσιακής γοητείας του Κτήματος, για να παρέχουμε ένα ποιοτικό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν», αναφέρεται στην εισαγωγή της «Βίβλου» της εταιρείας.

  1. Ξύλινα υπόστεγα, θερμοκήπια, πέργκολες και παρόμοιες κατασκευές στις πίσω αυλές δεν πρέπει να υπερβαίνουν διαστάσεις 2x3x2,1 μέτρα
  2. Απαγορεύονται οι τεχνητοί χλοοτάπητες στις μπροστινές αυλές
  3. Τα κάγκελα στις πύλες και τα μπαλκόνια πρέπει να είναι βαμμένα μαύρα, και να μην φέρουν «υπερβολικό» διάκοσμο
  4. Η θέση στάθμευσης κάθε κατοίκου πρέπει να έχει τις ανάλογες διαστάσεις του χώρου του κήπου τους
  5. Επιτρέπεται η στάθμευση μόνο ΙΧ εντός του χώρου, ενώ επαγγελματικά οχήματα και τροχόσπιτα πρέπει να σταθμεύονται σε χώρους εκτός της ιδιοκτησίας
  6. Επιτρέπονται μόνο μικρά δορυφορικά πιάτα, τα οποία πρέπει να μην φαίνονται από το επίπεδο του δρόμου
  7. Η απομάκρυνση των σκουπιδιών γίνεται μόνο τις βραδινές ώρες ή νωρίς το πρωί και οι κάδοι πρέπει να μένουν εκτός δημόσιας θέας
  8. Εάν αδυνατείτε να τους μεταφέρετε, ένας γείτονάς σας πρέπει να το κάνει για εσάς

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή