Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ένας δισεκατομμυριούχος θέλει να βγάλει στις θάλασσες τον «Τιτανικό ΙΙ»

Ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης ορυχείων Κλάιβ Πάλμερ πέρασε την τελευταία δεκαετία προσπαθώντας να κατασκευάσει ένα πλήρως λειτουργικό αντίγραφο του «Τιτανικού». Τώρα φαίνεται ότι είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το μεγάλο εγχείρημα.

H ομάδα του διένειμε ένα οκτάλεπτο βίντεο που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, δείχνοντας τη διάταξη του πλοίου και πώς θα φαίνεται κάθε δωμάτιο, με ηθοποιούς ντυμένους με κοστούμια εποχής. Οι επιβάτες θα ενθαρρύνονται να είναι ντυμένοι με ρούχα της δεκαετίας του 1900, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό, είπε ένας εκπρόσωπος.

Το νέο πλοίο θα έχει μήκος 269 μέτρα και πλάτος 32,2 μέτρα, θα είναι ελαφρώς φαρδύτερο από το αρχικό. Θα μπορούν να επιβιβαστούν 2.345 επιβάτες σε εννέα καταστρώματα με 835 καμπίνες. Σχεδόν τα μισά από αυτά θα προορίζονται για επιβάτες πρώτης θέσης.

Σε νέα συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο Πάλμερ αναφέρθηκε στο πρότζεκτ και εξήγησε τι ελπίζει να πετύχει με αυτό. Όπως τόνισε ο Πάλμερ, τα αρχικά του σχέδια για την καθέλκυση του πλοίου το 2016 καθυστέρησαν λόγω πολλών παραγόντων, όπως το να εξερευθεί λύση για «να ενσωματωθούν όλες οι διατάξεις ασφαλείας και να παραμείνει ο σχεδιασμός του πλοίου ίδιος». «Αυτό ήταν πολύ πιο δύσκολο απο ότι νομίζαμε» είπε.

«Ένα από τα προβλήματα που είχαμε με τον Τιτανικό είναι ότι πρέπει να τον κάνεις ασφαλή» διευκρίνισε ο Πάλμερ. «Θα θυμάστε, στην ταινία [Τιτανικός] είχατε τον τύπο στο θωράκιο του ιστού να λέει «Παγόβουνο!». Αυτό έγινε επειδή από τη γέφυρα, δεν μπορούσες να δεις πάνω από την πλώρη. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό σήμερα. Έπρεπε λοιπόν να βάλουμε ένα εντελώς νέο κατάστρωμα στον Τιτανικό» ανέφερε.

Και γιατί τα κάνει όλα αυτά; «Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να φτιάξω τον Τιτανικό από το να κάθομαι στο σπίτι και να μετράω τα χρήματά μου», είπε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το CNN. Με την ωμή ειλικρίνεια ενός ανθρώπου που κερδίζει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια από δικαιώματα εξόρυξης κάθε χρόνο.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή