Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Επτά σημάδια για να καταλάβεις έναν «κρυφό» ψυχοπαθή στον κύκλο σου

Δεν ξεχωρίζουν όλοι οι ψυχοπαθείς μέσα στο πλήθος. Ούτε έχουν όλοι ακραίες συμπεριφορές. Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν μερικά ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά, ενώ άλλοι έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που προβλέπονται.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να είναι ωφέλιμο να έχετε κάποια ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά. Πολλοί CEO, παγκόσμιοι ηγέτες και δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες εμφανίζουν μερικά από τα πιο θετικά σημάδια ψυχοπάθειας.

Εδώ είναι 7 σημάδια για να εντοπίσεις έναν «κρυφό» ψυχοπαθή στον κύκλο σου.

1. Είναι πολύ ικανοί στη χειραγώγηση

Οι ψυχοπαθείς είναι χειριστικοί, αλλά οι ψυχοπαθείς με υψηλή λειτουργικότητα είναι πονηροί. Συχνά δεν θα συνειδητοποιήσετε σε τι έχετε συμφωνήσει ή πώς σας χειραγώγησε ένας ψυχοπαθής.

Νιώθετε καλά για αυτό που σας ζητούν να κάνετε. Ίσως σας έχει γοητεύσει να πιστεύετε ότι είστε το μόνο άτομο που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Ή ίσως έχετε εκβιαστεί συναισθηματικά ή έχετε πει «ναι» από ενοχές. Όποια και αν είναι η κατάσταση, αισθάνεστε υποχρεωμένοι να κάνετε αυτό που σας ζητάει ο άλλος.

2. Υπεκφεύγει και εκτρέπει την ευθύνη

Στους ψυχοπαθείς δεν αρέσει να κάνουν λάθος, αλλά οι άκρως λειτουργικοί ψυχοπαθείς θα κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν τη φήμη τους. Ο ναρκισσισμός τους είναι πολύ εύθραυστος για να δεχτεί την κριτική ή την κατηγορία από άλλον. Δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Πρέπει να είσαι εσύ που κάνεις λάθος. Ένας ψυχοπαθής υψηλής λειτουργικότητας πρέπει να είναι ο καλύτερος. Είναι νικητές, κοιτάζοντας από ψηλά όλους τους άλλους.

3. Δείχνει ότι έχει ενσυναίσθηση αλλά… δεν έχει συναισθήματα

Μπορεί να σας εκπλήξει αν μάθετε ότι οι ψυχοπαθείς συχνά κάνουν πολλές φιλανθρωπικές κινήσεις. Ίσως ένας λόγος είναι ο θαυμασμός και τα συγχαρητήρια που παίρνουν. Τροφοδοτεί το ”εγώ” τους και ανεβάζει το ανάστημά τους. Στην πραγματικότητα δεν έχουν συναισθήματα, ούτε νοιάζονται για τους άλλους.

4. Αυτοπεποίθηση… στα όρια της αλαζονείας

Τέτοιοι άνθρωποι έχουν συνήθως υψηλή αυτοπεποίθηση. Στα όρια της αλαζονείας. Και φυσικά δεν διστάζουν να προμοτάρουν τα επιτεύγματα και τις καλές πράξεις τους συνεχώς. Ακόμα και τις φιλανθρωπικές πράξεις τους, που είπαμε πριν. Άλλωστε αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το κάνουν.

5. Θέλει να κερδίζει με κάθε κόστος

Μιλώντας για νίκη, όλοι οι ψυχοπαθείς είναι ανταγωνιστικοί. Αλλά ένας ψυχοπαθής υψηλής λειτουργικότητας πρέπει να κερδίζει κάθε φορά. Με κάθε κόστος και κάθε τρόπο.

6. Εκδίκηση

Οι περισσότεροι από εμάς θυμώνουμε, μετά δεχόμαστε μια συγγνώμη, συγχωρούμε και ξεχνάμε. Οι ψυχοπαθείς, ειδικά εκείνοι με υψηλή λειτουργικότητα, κρατούν αυτόν τον θυμό για μήνες, ακόμη και χρόνια. Οι ψυχοπαθείς υψηλής λειτουργικότητας δεν είναι σωματικά βίαιοι. Είναι επιθετικοί στον τρόπο που μαλώνουν. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν δόλιες τακτικές για να σας υπονομεύσουν ή να σας ρίξουν.

7. Κατηγορούν άλλους ανθρώπους για τις αποτυχίες τους

Στην ψυχολογία, αποδίδουμε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, κοιτάς προς τα μέσα, θα πεις ότι έχασες μια προαγωγή επειδή δεν είχες τις δεξιότητες για τη δουλειά. Άτομα που κοιτούν προς τα έξω, μπορεί να πουν ότι την έχασαν επειδή δεν τους συμπαθούσε στο αφεντικό τους.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή