Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν να κρατάτε αποστάσεις από αυτούς τους 6 τύπους ανθρώπων

Οι άνθρωποι που έχουμε στον κύκλο μας, μας επηρεάζουν. Έτσι, αν κάνετε παρέα με άτομα χωρίς όνειρα ή φιλοδοξίες, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχετε και εσείς.

Είναι επίσης αλήθεια ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε την οικογένειά σας, αλλά μπορείτε να επιλέξετε τους φίλους σας ή τους συνεργάτες σας.

Για να είστε ο καλύτερος εαυτός σας και να είστε πιο ικανοποιημένοι στη ζωή, εδώ είναι οι τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγετε.

1) Ψεύτες

Ok, όλοι έχει τύχει να πούμε ψέματα.  Ωστόσο, υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των ειδών λευκών ψεμάτων και των σοβαρών ή κανονικών ψεμάτων.

Η ενασχόληση με άτομα που δεν μπορούν να πουν την αλήθεια οδηγεί σε δυσπιστία στις σχέσεις σας.

Προσπαθείτε να χτίσετε ένα κάστρο με άμμο σε μια ασταθή βάση – όσο σκληρά και να προσπαθήσετε, είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει. Άνθρωποι που λένε ψέματα υπάρχουν παντού γύρω μας. Στον προσωπικό κύκλο και -ακόμα περισσότερο- στο επαγγελματικό πεδίο. Αλλά πως μπορείς να τους εντοπίσεις και να λάβεις τα μέτρα σου; Δες εδώ το άρθρο: Ένας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα.

2) Πισώπλατα μαχαιρώματα

Μια άλλη ομάδα ανθρώπων που πρέπει να αποφύγετε είναι εκείνοι που ρίχνουν… πισώπλατες μαχαιριές. Προσποιούνται ότι είναι φίλοι σας ενώ σας υπονομεύουν κρυφά ή διαδίδουν αρνητικές πληροφορίες για εσάς πίσω από την πλάτη σας.

Για παράδειγμα, εδώ είναι κάτι που συμβαίνει συχνά:

Πίσω από την πλάτη σας, ένας φίλος ή επαγγελματικός γνωστός αρχίζει να λέει στους ανθρώπους πράγματα για εσάς που δεν είναι αλήθεια. Ίσως ισχυρίζονται ότι είπες ή έκανες κάτι που δεν έκανες. Ό,τι κι αν είναι, αυτού του είδους η συμπεριφορά μπορεί να βλάψει τη φήμη σας και να δημιουργήσει άβολες καταστάσεις.

3) Χειριστικοί άνθρωποι

Γνωρίζετε εκείνους τους ανθρώπους που φαίνεται ότι παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν, αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς το κάνουν;

Λοιπόν, θα μπορούσαν να είναι χειριστικοί.

Έχουν ένα σωρό κόλπα για να ελέγχουν ή να εκμεταλλεύονται τους άλλους, για δικό τους όφελος. Για παράδειγμα, σας κάνουν να αισθάνεστε ένοχοι που δεν κάνετε αυτό που θέλουν ή χρησιμοποιούν τα συναισθήματά σας εναντίον σας, καθιστώντας δύσκολο να αντισταθείτε στις απαιτήσεις τους.

4) Ο μόνιμα παραπονούμενος

Σκεφτείτε αυτόν τον φίλο ή τον συνάδελφο που έχει πάντα κάτι να γκρινιάζει. Δεν έχει σημασία αν είναι μια ηλιόλουστη μέρα ή μια βροχερή μέρα, θα βρουν έναν λόγο να γκρινιάξουν.

Και όταν πρόκειται για τη δουλειά, πάντα κάτι δεν πάει καλά, είτε είναι το αφεντικό, ο φόρτος εργασίας ή ο καφές του γραφείου.

Οταν οι άνθρωποι μισούν τη δουλειά τους, πάντα θα βρίσκουν κάτι για να παραπονεθούν.

Είναι δύσκολο να παραμείνεις θετικός όταν περιτριγυρίζεσαι από μια συνεχή ροή παραπόνων. Μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό να βρίσκεσαι κοντά τους και μοιάζει σαν μια δύσκολη μάχη για να διατηρήσεις τη διάθεσή σου.

5) Οι «παντογνώστες»

Όσοι γνωρίζουν… τα πάντα, απορρίπτουν γρήγορα τις ιδέες και τις απόψεις των άλλων, για να επιβάλουν τις δικές τους. Η αλαζονεία και η απροθυμία τους να εξετάσουν εναλλακτικές απόψεις καθιστούν τις αλληλεπιδράσεις μαζί τους απογοητευτικές και μη παραγωγικές.

Σε κάθε ομάδα οικογένειας, συναδέλφων ή φίλων, μπορεί να υπάρχει μία τέτοια προσωπικότητα. Και για να αντιμετωπίσετε ένα άτομο που τα ξέρετε όλα, πρέπει να είστε πρόθυμοι να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και μερικές φορές και τους άλλους.

Οι άνθρωποι που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας βλέπουν τους άλλους ως ανίκανους να πάρουν αποφάσεις μόνοι τους ή να έχουν δικές τους απόψεις. Εδώ είναι 5 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον που κάνει τον «παντογνώστη».

6) Εκείνους που σας επικρίνουν συνέχεια

Ένα άτομο που επισημαίνει μόνιμα τα ελαττώματά σας και δεν εκτιμά τα προσόντα σας, είναι ένα καταστροφικό άτομο. Η αυτοεκτίμησή σας σίγουρα δεν θα ωφεληθεί από την επικοινωνία μαζί του.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή