Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το έχεις παρατηρήσει; Γιατί οι αστυνομικοί αγγίζουν το αυτοκίνητο σου όταν σε σταματούν για έλεγχο

Σίγουρα αν είσαι οδηγός σε έχουν σταματήσει έστω και μία φορά για έναν τυπικό έλεγχο. Κατά 99% δεν έχεις παρατηρήσει όμως πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο αστυνομικός θα ακουμπήσει είτε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σου είτε το καπό.

Αν ανήκεις σε αυτό το 1% που το έχει παρατηρήσει τότε σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο γίνεται αυτή η κίνηση. Αν πάλι ανήκεις στην πλειοψηφία μετά από αυτό το άρθρο, την επόμενη φορά σίγουρα θα το παρατηρήσεις.

Ο λόγος λοιπόν που το κάνουν αυτό είναι για να αφήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα πάνω στο όχημα, κάτι που θα έδειχνε ότι ο αστυνομικός έχει έρθει με κάποιον τρόπο σε επαφή με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Αυτό γίνεται ως μέτρο προφύλαξης σε περίπτωση που ο αστυνομικός δεχτεί επίθεση ή εξαφανιστεί καθώς τα αποτυπώματα στο αυτοκίνητο του ένοχου θα χρησιμεύσουν ως αποδεικτικό στοιχείο.

Σήμερα, παρόλο που πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα σε διάφορες χώρες έχουν εγκατεστημένες βιντεοκάμερες, πολλοί αστυνομικοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο προφύλαξης

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή