Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Περίεργα Σημάδια Άγχους

Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Περίεργα Σημάδια Άγχους


Το άγχος είναι η αλήθεια πως είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα που κατακλύζει την καθημερινότητά μας.

Οι ευθύνες που προκύπτουν από την εργασία, τη σχολή, την οικογένεια καθώς και παράγοντες όπως η οικονομική ανασφάλεια, ένα χωρισμός, ένας τσακωμός με κάποιο οικείο πρόσωπο μπορεί να πυροδοτήσουν το συναίσθημα αυτό.

Το σφίξιμο στο στομάχι και η αίσθηση ότι έχουμε έναν κόμπο στο λαιμό είναι μερικά πολύ κλασσικά συμπτώματα που λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνδυάσει με το στρες.

Υπάρχουν όμως και κάποια ακόμη σωματικά συμπτώματα που παραδοσιακά συνδυάζονται με το έντονο στρες όπως το έλκος στο στομάχι, τα δερματικά προβλήματα, το σφίξιμο των δοντιών και πολλά ακόμη.

Ωστόσο, εκτός από τα παραπάνω -σχετικά γνωστά- συμπτώματα, υπάρχουν και κάποια ακόμη πιο «ύπουλα» σημάδια που μαρτυρούν ότι υποφέρετε από άγχος.

Μάθετε ποια είναι και ξεκινήστε να τους δίνετε την απαραίτητη προσοχή:

Πονοκέφαλοι το σαββατοκύριακο

Αν ακόμα και το σαββατοκύριακο που είναι ημέρα χαλάρωσης η πίεση της προηγούμενης εβδομάδας μετατρέπεται σε ημικρανίες και πόνους, χρειάζεστε μεγάλες δόσεις ύπνου και καλό φαγητό.

Μούδιασμα στο στόμα

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καταφύγετε σε έναν οδοντίατρο να προμηθευτείτε ένα μασελάκι για τον ύπνο, ώστε να μην πιέζετε τα δόντια σας στον ύπνο και το πρωί σας πονάνε.

Το σφίξιμο στο στομάχι και η αίσθηση ότι έχουμε έναν κόμπο στο λαιμό είναι μερικά πολύ κλασσικά συμπτώματα που λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνδυάσει με το στρες.Το σφίξιμο στο στομάχι και η αίσθηση ότι έχουμε έναν κόμπο στο λαιμό είναι μερικά πολύ κλασσικά συμπτώματα που λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνδυάσει με το στρες.

Περίεργα όνειρα

Τα όνειρα συνήθως λειτουργούν σαν παράγοντες θετικής ενέργειας στον άνθρωπο μιας και αν κάποιος έχει σωστές συνήθειες ύπνου και κοιμάται πάνω από 7 ώρες την ημέρα αλλά ακόμα αν αποφεύγει το αλκοόλ και την κακή διατροφή θα ξυπνάει σίγουρα με καλύτερη διάθεση.

Από την άλλη οι εφιάλτες και τα ασυνάρτητα όνειρα που δημιουργούν ένταση και σας κάνουν να ξυπνάτε με κακή διάθεση είναι πιθανό να αντικατοπτρίζουν την εσωτερική ταραχή που νιώθετε λόγω άγχους.

Ακμή

Το άγχος συμβάλλει στην έκκριση σμιγματογόνου υγρού πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να εμφανίσετε ακμή, ακόμη και αν η εφηβεία σας έχει περάσει προ πολλού,

Μάλιστα, μπορεί η ακόμη αυτή να είναι πολύ πιο έντονη και επιθετική και φυσικά χρειάζεται ιατρική παρέμβαση.

Καλό θα ήταν να πλένεστε με τα κατάλληλα σαμπουάν ώστε το σώμα να μπορεί να ισορροπεί το ph του και να μην δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα στον οργανισμό.


Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή