Το ζήτημα της πανεπιστημιακής παρουσίας στην Ηγουμενίτσα συζητήθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την ανεξάρτητη σύμβουλο Μαγδαληνή Τάτση να υποστηρίζει ότι ΄«ενδεχόμενη απομάκρυνση του Πανεπιστημίου και επιστροφή της έκτασης στην ΕΤΑΔ θα αποτελούσε υποβάθμιση για την περιοχή».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης υπογράμμισε ότι απαιτείται η μετεγκατάσταση τουλάχιστον δύο τμημάτων, όπως το Παιδαγωγικό Δημοτικής και Νηπιαγωγών, ώστε να εδραιωθεί η παρουσία του Πανεπιστημίου και να υπάρξει όφελος για την τοπική κοινωνία, δηλώνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός.
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης επισήμανε ότι η σύμβαση παραχώρησης του Ξενία ισχύει μέχρι το 2027 και δεν πρόκειται να παραταθεί, ενώ ανέφερε ότι η πρύτανης έχει αποκλείσει μεταφορά σχολών, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης τεχνικών σχολών.
www.ertnews.gr






